Σέρρες: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στον αρχαιολογικό χώρο της Αγγίστας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στα πλαίσια του θεσμού «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» διοργανώνει περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αγγίστας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 και την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 10:30π.μ., με σημείο συνάντησης την κοινότητα του Σταθμού Αγγίστας, στον παλιό σταθμό.

prasines_politistikes_diadromes.jpg

Ξεκινώντας από το κέντρο του χωριού Σταθμός Αγγίστας θα ανηφορίσουμε πεζοί στο λόφο (τούμπα) που καλύπτει το μεγαλοπρεπή Μακεδονικό τάφο Ελληνιστικών χρόνων. Στο πλάτωμα που διαμορφώνεται μπροστά στην είσοδο του μνημείου, θα ενημερωθούμε από την αρχαιολόγο Μαρία Σταμπούλογλου για αυτή την τόσο ιδιαίτερη ομάδα  ταφικών μνημείων της Μακεδονίας, εξέχον δείγμα της οποίας αποτελεί και ο Μακεδονικός τάφος Α΄ στον οποίο θα ξεναγηθούμε. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τον Μακεδονικό τάφο Β΄ και στη συνέχεια θα δούμε το λαογραφικό μουσείο που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας. Μετά θα κατευθυνθούμε στην αρχαία γέφυρα του ποταμού Αγγίτη όπου οι  αρχαιολόγοι Νίκος Μπονόβας και Ευθύμης Ρίζος θα παρουσιάσουν τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία και τη χρήση της  γέφυρας. Θα κλείσουμε τη διαδρομή μας με ένα ‘διάλειμμα δροσιάς’ στο αναψυκτήριο που λειτουργεί στην καταπράσινη όχθη του Αγγίτη.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού: 

6934990414 (Ελένη Διονυσίδου)

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 25 Μάιος. 2022 - 12:56