Σέρρες: «Πέρασμα» τα Κερδύλλια για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών – Νέα περιπετειώδης σύλληψη

Φωτογραφία αρχείου

Τα Κερδύλλια αποτελούν σε σημείο «πέρασμα» των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών. Τα κυκλώματα στρατολογούν νεαρούς στους οποίους αναθέτουν να οδηγούν τα οχήματα, που πολλές φορές είναι κλεμμένα, για να μεταφέρουν αλλοδαπούς πολλές φορές στριμωγμένους ακόμα και στον χώρο των αποσκευών.

Το τελευταίο περιστατικό του φαινομένου που έχει γίνει πλέον «ρουτίνα» για τους αστυνομικούς σημειώθηκε, χθες, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος των Κερδυλλίων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό νεαρό άτομο,  που παρά το σήμα για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και αφού εισήλθε σε χωματόδρομο ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Ωστόσο, συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα, το οποίο είχε αφαιρεθεί τις προηγούμενες ημέρες από περιοχή της Αθήνας, εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών δυο άτομα τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι με το ίδιο όχημα μετέφερε και έτερα άτομα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης  και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 06 Μάιος. 2022 - 10:41