Σέρρες: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια του Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος κόβει την κορδέλλα των εγκαινίων του “Μαξιμείου”. Διακρίνονται, επίσης, ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κυρός Μάξιμος και ο τότε δήμαρχος Σερρών κ. Γιάννης Βλάχος.

Το Μαξίμειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, με τη χάρη του Θεού και τις άοκνες προσπάθειες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεολόγου, συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια λειτουργίας των Σχολών και δραστηριοτήτων του.
Ένα Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο που οραματίστηκε ο μακαριστός Μητροπολίτης μας κυρός Μάξιμος πριν από 32 περίπου χρόνια και αγωνίστηκε για να πραγματοποιηθεί, καθ’ ότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες και προβλήματα πολλά για την επίτευξη αυτής της επιθυμίας του.
Στις 2 Οκτωβρίου του 1995 έγινε η θεμελίωσή του και σε τρία χρόνια ολοκληρώθηκαν χάρη στην οικονομική δωρεά του μακαριστού Μαξίμου. Στις 7 Νοεμβρίου 1998 έγιναν τα εγκαίνιά του από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο, χάριν στην μεγαλόφρονα πρωτοβουλία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Μαξίμου, να τον προσκαλέσει για να προσδώσει στο Μαξίμειο το κάλλος, την δόξα και κυρίως την ευλογία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

maximeio_pnevmatiko_kentro_egkainia.jpg


Ο μακαριστός Μάξιμος δεν πρόλαβε να απολεύσει τους καρπούς του έργου του Μαξιμείου και τον Μάρτιο του 2003, εκοιμήθη.
Από το 2003, με την έλευση του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου όχι μόνο συνεχίζεται η άψογη λειτουργία του Μαξιμείου αλλά και αυξάνονται οι δραστηριότητες χάρις στην εμπνευσμένη προνοητικότητα και το ενδιαφέρον του.
Και για την ανάγκη αυτών, δημιούργησε τις κατάλληλες υποδομές με την προσθήκη δύο ακόμα ορόφων.

maximeio_pnevmatiko_kentro_serres_egkainia_1.jpg

Το Δ.Σ. του Μαξιμείου Ιδρύματος αποφάσισε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών λειτουργίας του να πραγματοποιήσει επετειακές εκδηλώσεις θέλοντας να τιμήσει το μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Μάξιμο και τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο. Έτσι το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου μετά τη θεία Λειτουργία, στις 11 η ώρα στο Μαξίμειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού για την καθιέρωση μίας αίθουσας ως «Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου», η οποία προσφέρεται ως ένα αναμμένο κερί αιώνιας ευγνωμοσύνης και ισόβιον σεβασμού ενώπιον της σεπτής μορφής του, αγαπημένου φίλου και συνοδοιπόρου του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαξίμου. Στη συνέχεια θα υπάρχει στην αίθουσα αυτή έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Μαξίμειο Ίδρυμα - 25 χρόνια λειτουργίας του.
Τo δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα στην φιλόξενη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ «Αστέρια». Στην αρχή θα υπάρξει ομιλία με θέμα: «Μαξίμειο Ίδρυμα. Το όραμα και η προσφορά του», από τον Διευθυντή του Μαξιμείου Ιδρύματος π. Ιορδάνη Θεμελίδη, στη συνέχεια θα προβληθεί σχετικό βίντεο και θα ακολουθήσει εκδήλωση λόγου και μέλους με τίτλο: «Ας ψιθυρίζει έλεος. Ωδή στη Υπεραγία Θεοτόκο», από τη γυναικεία χορωδία «Αγία Κασσιανή, η Υμνογράφος», υπό τη διεύθυνση της χοράρχου κ. Μαρίας Χαραλαμπίδου.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 03 Νοε. 2023 - 08:47