Σέρρες: Εκδήλωση-φόρος τιμής στην Καίτη Εμμανουηλίδου

Εκδήλωση στη μνήμη της Καίτης Εμμανουηλίδου διοργανώνουν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών οι φορείς:  ANNA LINDH Foudation, Ελληνικό Δίκτυο-OUNESCO Σερρών- και η ΠΡΑΞΙΣ Πολιτιστική Εταιρεία.

 

-Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι: Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, η Αστροπύλη Σερρών, ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, ΆκουεΟρα, ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών και η IN.TE.SO..

 

-Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

 

-Στην εκδήλωση θα μιλήσουν συνεργάτες που υλοποίησαν πρωτοβουλίες και οράματα της Καίτης και θα προβληθεί μια τελευταία συνέντευξή της καθώς και δηλώσεις σημαντικών ανθρώπων του τόπου που συνέπραξαν  μαζί της.

 

Η Καίτη, γυναίκα οξυδερκής και πολυσχιδής, πίστευε στη δύναμη της Κοινωνίας των Πολιτών. Συνδύαζε την έμπνευση με την πρωτοβουλία, τη διορατικότητα με τη συνέργεια, τη συμμετοχή και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

 

Από το 1973 που ξεκίνησε την κοινωνική  προσφορά  της μέχρι την τελευταία της στιγμή δεν έπαψε να δημιουργεί και να εργάζεται πρωτοποριακά και διαδραστικά ως πρόεδρος φορέων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολίτων, ως  μέλος ή υποστηρίκτρια και υπέρμαχος πρωτοβουλιών και κινήσεων για την προώθηση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, του  Αθλητισμού και των ιδεωδών του Ολυμπισμού, των  ίσων ευκαιριών για όλους, κατά των διακρίσεων μεταξύ των ανθρώπων, υπεράσπιση όλων των έμβιων όντων, της προώθησης των  νέων τεχνολογιών, της προστασίας περιβάλλοντος και της ανάδειξης των τοπόσημων της περιοχής μας.

Η Καίτη με την συμμετοχή της στους παγκόσμιους οργανισμούς (ΟΥΝΕΣΚΟ, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) έβαλε την υπογραφή της σε σημαντικές αποφάσεις για τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες και  για τις green-πολιτικές για το μέλλον ενός βιώσιμου πλανήτη.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 12 Νοε. 2023 - 12:54