Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ανηλίκων από την οργάνωση “Μαζί πιο Δυνατές”

Ένα ταξίδι μαγικό στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, ρίχνοντας φως με τα χρώματα των ανθρώπινων ιστοριών, που η ίδια βίωσε και περιγράφει στο βιβλίο της «Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε» προσέφερε η κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας Dr.Άννα Κανδαράκη, στις Σερραίες και τους Σερραίους, το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024, προσκεκλημένη της οργάνωσης «Μαζί πιο Δυνατές», που ίδρυσε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ.Φωτεινή Αραμπατζή.
Την παρουσίαση του βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Αραμπατζή.

fotini_arampatzi_vima.jpg


 «Είμαι χαρούμενη γιατί η φίλη Άννα Κανδαράκη, για ακόμη μια φορά, ανταποκρίνεται με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση μου, αγκαλιάζει και ενισχύει την πρωτοβουλία μαζί πιο δυνατές!
Άννα θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ! Όχι μόνο γιατί είσαι σήμερα, και κάθε φορά εδώ, στο κάλεσμά μας. Να σε ευχαριστήσω για τα χρώματα της ψυχής και των σχέσεων, που φωτίζεις μέσα από τις βιωματικές καταγραφές του βιβλίου σου», τόνισε η κ. Φωτεινή Αραμπατζή καλωσορίζοντας την κ. Κανδαράκη για τρίτη φορά στις Σέρρες και το αγαπημένο της κοινό.
Η κ. Αραμπατζή κατά την εναρκτήρια ομιλία της αναφέρθηκε στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας λέγοντας χαρακτηριστικά:

kandaraki_arampatzi_parousiasi.jpg
 


«Χαρούμενη γιατί σήμερα, μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είμαστε εδώ για να δώσουμε και να πάρουμε! Να δώσουμε και να πάρουμε δύναμη, ενθάρρυνση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, κοινές εμπειρίες, κοινά βιώματα, ευχάριστα και δυσάρεστα, να ανταλλάξουμε βλέμματα βαθιά, που μαρτυρούν όσα οι λέξεις δεν τολμούνε! Πριν από δύο χρόνια, Άνοιξη, περίπου τέτοια εποχή, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα η πρωτοβουλία, “Μαζί πιο Δυνατές”. Μια πρωτοβουλία που συστάθηκε για να ενώσουμε δυνάμεις, όλες οι γυναίκες, ώστε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη, όχι μόνο για την εξάλειψη της βίας και της ανισότητας αλλά για να σπάσει το στερεότυπο, που θέλει τις γυναίκες να είναι μόνο ανταγωνιστικές και εχθρικές μεταξύ τους.”
Σε ότι αφορά το βιβλίο της γνωστής κλινικής ψυχολόγου, είπε χαρακτηριστικά:
«Σε ευχαριστώ λοιπόν, γιατί όπως εγώ, είμαι βέβαιη πως πολλά ακόμη δάκρυα ενσυναίσθησης, αυτογνωσίας, δάκρυα ψυχοθεραπευτικά χύνονται και θα χυθούν με το βιβλίο σου».

Νέα πρωτοβουλία  για την εγκληματικότητα ανηλίκων

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, μάλιστα, η κ. Αραμπατζή ανακοίνωσε μία σημαντική δράση της πρωτοβουλίας «Μαζί πιο δυνατές», που ετοιμάζεται. 
«Θέλω να σας ανακοινώσω, πως στη μεγάλη και μητρική αγκαλιά του "Μαζί πιο Δυνατές", έρχεται να φωλιάσει μια μεγάλη ιδέα και μια πιο μεγάλη κοινωνική ανάγκη. Ακούγοντας τα μηνύματα της κοινωνίας, πιάνοντας την ταχυπαλμία των αναδυόμενων κινδύνων, πια πρέπει να μιλήσουμε για τον «ελέφαντα στο δωμάτιο», όπως λέει η έκφραση. 
Δε μπορούμε πια, να κάνουμε πως δεν βλέπουμε τον ελέφαντα, και μιλώντας μεταφορικά, να κάνουμε πως δεν βλέπουμε μια μεγάλη πληγή ανοιχτή, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που δεν είναι άλλη από την εγκληματικότητα ανηλίκων”.

kandaraki_arampatzi_parousiasi1.jpg


Και κατέληξε:
«Ετοιμάζουμε σχέδιο, ανοίγουμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ τα παράθυρα, να μπει φως στα σκοτάδια της παιδικής και εφηβικής εγκληματικότητας.
Σήμερα όμως ανοίξαμε τα παράθυρα, την αγκαλιά και τις καρδιές μας για την Άννα Κανδαράκη και τα χρώματα του βιβλίου της.
Καλοτάξιδο Άννα μου!».
Από την πλευρά της η κ. Άννα Κανδαράκη ευχαρίστησε την Φωτεινή Αραμπατζή για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή, όπως και τον κόσμο, αποκαλύπτοντας ότι απολαμβάνει κάθε επίσκεψή της στην πόλη των Σερρών 
«Εγώ το απολαμβάνω πάρα πολύ. Για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο κοινό μου φαίνεται πάρα πολύ ζεστό και πάρα πολύ οικείο. Ειλικρινά, σας το λέω, το αισθάνομαι. Καθώς ερχόμουν μίλησα με τη συνεργάτιδά μου και μου λέει: έχεις άγχος; Και της απαντώ: με το συγκεκριμένο κοινό δεν ξέρω, μόλις ανεβαίνω πάνω μου βγαίνει από μόνο του. Καλωσήρθατε! Καλώς βρεθήκαμε πάλι! Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενη που ήρθα εδώ και ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε μια πραγματικά αληθινή κουβέντα, ζέστη. Αυτός είναι ο στόχος της σημερινής συνάντησης. Μια αληθινή, ζεστή κουβέντα».
Η παρουσίαση μετατράπηκε σε μία φιλική συζήτηση μεταξύ της συγγραφέως, της δημοσιογράφου και των παρευρισκομένων, με την Μαρία Αραμπατζή, να αναφέρεται και η ίδια στα αγαπημένα κεφάλαια του βιβλίου της. Η κ. Κανδαράκη διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε μαγνήτισε τα βλέμματα και τις σκέψεις του κοινού, προσφέροντας του μία «θεραπεία ψυχής».
«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ στις Σέρρες. Ακούγοντας την Φωτεινή και την Μαρία σκεφτόμουνα πως αυτή η στιγμή είναι μια πάρα πολύ συγκινητική στιγμή. Έχουν έρθει κυρίως γυναίκες να ακούσουν άλλες γυναίκες. Είμαστε εδώ και οι τρεις, που η μία θαυμάζει, εκτιμά, καμαρώνει, αναδεικνύει την άλλη. Πόσο σημαντικό είναι που σπάμε τόσο παλιακά και μη αληθινά στερεότυπα, όπως ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο δυναμικές γυναίκες στην ίδια οικογένεια. Το σκεφτόμουν καθώς ερχόμουν και το βλέπω και σε σας σήμερα. Πόσο άδικο είναι που έχουμε εκπαιδευτεί από πολύ μικρές να συγκρινόμαστε μεταξύ μας, να αμφισβητούμε η μία την άλλη, να κρίνουμε… Παίρνω, αγαπημένη Φωτεινή, αυτή την πρόταση, ότι αν ενωθούμε κι αν σπάσουμε αυτή την αγωνία του πως μας κρίνουν, του πως μπαίνουμε να βρούμε το έλλειμμα της διπλανής για να κουκουλώσουμε μια δική μας αγωνία, μια δική μας πληγή, πραγματικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα». 
Η κ. Κανδαρακη απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και υπέγραψε όλα τα βιβλία του κόσμου, ο οποίος αποχώρησε έχοντας ως εφόδιο τα χρώματα, που η ίδια η συγγραφέας του έμαθε…

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Μαρ. 2024 - 11:27