Polieco: Ο «γίγαντας» των πλαστικών σωλήνων με το υπερσύγχρονο εργοστάσιο στις Σέρρες

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Polieco Hellas ΑΕΒΕ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών. Η εταιρία αποτελεί θυγατρική του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού ομίλου παραγωγής σωλήνων  δομημένων τοιχωμάτων Group Polieco Corrugated Pipes. Η επένδυση στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών πραγματοποιήθηκε με σκοπό να καλύψει τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και των Βαλκανίων.

Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 2008 με δυναμικότητα παραγωγής πέραν των 10.000 τόνων ετησίως.

Η μεγάλη αυτή επένδυση αποτελεί σημαντική «ψήφο εμπιστοσύνης» για την Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας. Εξίσου σημαντικό είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει η εταιρία με πρωτεργάτη τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλό της κ. Ανδρέα Λουκέρη, στηρίζοντας διάφορες δραστηριότητες φορέων της περιοχής μας, δίνοντας έμφαση στον αθλητισμό.

Από φέτος, μάλιστα, η Polieco έδωσε το όνομά της στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανσερραϊκού. Η ομάδα, πλέον, ονομάζεται Πανσερραϊκός Polieco και αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία.

Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία της εταιρίας στην εμπορική έκθεση Serexpo, όπου οι επισκέπτες της είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα της.

Η Polieco Hellas ΑΕΒΕ έχει τιμηθεί από το Επιμελητήριο Σερρών με τα επιχειρηματικά βραβεία ΕΒΕΣ 2009 για την προστασία και τον σβεασμό του περιβάλλοντος.

polieco_hellas_periptero_serexpo_1.jpg

Οι Γεώργιος Μπόντης, από τον Ποιοτικό Έλεγχο της Polieco και η Ελένη Φουντουκίδου από το Τμήμα Παραγγελιοληψίας, υποδέχονται τους επισκέπτες του περιπτέρου της ετιαρίας στην Serexpo

 

Από τις Σέρρες σε όλο τον κόσμο

Στις Σέρρες παράγονται όλοι οι τύποι σωλήνων δομημένων τοιχωμάτων και εξαρτημάτων όπως οι σωλήνες προστασίας καλωδίων, οι σωλήνες αποχέτευσης και οι σωλήνες αποστράγγισης. Οι εγκαταστάσεις στις Σέρρες έχουν μεγάλη αποθηκευτική δυνατότητα και η κεντρική τους θέση διευκολύνει τον εφοδιασμό όχι μόνο της Ελληνικής αγοράς αλλα και των βαλκανικών χωρών όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Βοσνία, η Αλβανία, τα Σκόπια καθώς επίσης και η Τουρκία.

Σε ότι αφορά τη διακίνηση των προϊόντων, η θέση της βιομηχανικής μονάδας στις Σέρρες και η εγγύτητά της στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, της δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να τροφοδοτήσει μέσα σε λίγες ώρες όλες τις παραπάνω χώρες με έγκαιρες παραδόσεις σωλήνων, που παράγονται στις εγκαταστάσεις της σύμφωνα με τα ποιοτικά πρότυπα του ομίλου και τα διεθνή πρότυπα παραγωγής.

polieco_hellas_periptero_serexpo_2.jpg

Στην Ελλάδα κέρδισαν εξαρχής την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων μηχανικών-μελετητών και κατασκευαστών, αφού πρόκειται για ποιοτικά πιστοποιημένα υλικά που προσφέρουν τεχνικές και οικονομικές λύσεις στην κατασκευή έργων.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, με την στελέχωση της μονάδας με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο έχει εκπαιδευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι έμπειροι μηχανικοί της Polieco μπορούν να προτείνουν λύσεις στα τυχόν προβλήματα των κατασκευών. Στις εγκαταστάσεις της υπάρχει ένα υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο για τον πλήρη έλεγχο των προϊόντων σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Η Polieco Hellas διαθέτει μια ευρεία γκάμα σωλήνων από Φ40 mm έως Φ1600 mm σε ρολά και ευθύγραμμα μήκη καθώς και όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων και των φρεατίων εξασφαλίζοντας  ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο σύστημα σωληνώσεων.

polieco_hellas_periptero_serexpo.jpg

Η παραγωγή των προϊόντων Ecopal και Cavidotto είναι πιστοποιημένη με βάση τις σειρές των Ευρωπαϊκών προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ13476 και ΕΛΟΤ ΕΝ61386 και διαθέτει σήμα ποιότητα διαδικασιών ΕΛΟΤ ISO 9001:2008 από την ΕΒΕΤΑΜ.

Η Polieco Group δημιούργησε και μία νέα και ιδιαίτερα καινοτόμα διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής που αφορά την χρήση ενός ειδικού συνθετικού υλικού για την παραγωγή καλυμμάτων φρεατίων, το Kinext. Το Kinext χρησιμοποιείται για την κατασκευή υψηλής αντοχής καλυμμάτων φρεατίων σε διάφορα μεγέθη. Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του το καθιστούν ικανό να μπορεί να αντικαταστήσει παραδοσιακά υλικά, τα οποία υπόκεινται πιο εύκολα σε διάβρωση και φθορά. Το κάλυμμα Klo παράγεται στις κλάσεις Β125, C250 και D400.

Οι σωλήνες προστασίας καλωδίων διπλού τοιχώματος της Polieco, με την ονομασία Cavidoto, παράγονται από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας για την προστασία των καλωδίων που τοποθετούνται στο υπέδαφος για ενεργειακά δίκτυα (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες), ηλεκτρικές και τηλεφωνικές εγκαταστάσεις .

Κατασκευάζεται με ταυτόχρονη την εξώθηση των δύο τοιχωμάτων εξωτερικά με κυματοειδή μορφή και εσωτερικά με λεία επιφάνεια. Η ειδική παραγωγική διαδικασία συνώθησης (co –extru-sion) αποκλείει κάθε πιθανότητα διαχωρισμού των δύο τοιχωμάτων.

Από την Polieco παράγονται και οι διάτρητοι σωλήνες δομημένου τοιχώματος από HDPE με την ονομασία Polidren. Διάτρητοι κατά 2200 ή 3600. Διατίθενται σε 50μετρες κουλούρες με ενσωματωμένη μούφα.

Μία ακόμα λύση που παρέχεται από την Polieco είναι το ηλεκτρολογικό φρεάτιο Hidrostank. Είναι στιβαρό, με γρήγορή, εύκολη και ασφαλή εγκατάσταση, υψηλής ποιότητας και φιλικό προς το περιβάλλον.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 28 Σεπ. 2019 - 23:11