Ωριμάζουν με ταχείς ρυθμούς οι μελέτες των αρδευτικών των ΤΟΕΒ Προβατά και Δήμητρας

Η κατασκευή των δύο μεγάλων αρδευτικών έργων του Ν. Σερρών μπαίνει στο «αυλάκι» με την υπογραφή των συμβάσεων για την  παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου επιταχύνουμε την ωρίμανση των μελετών, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή τους.

Πρόκειται για έργα καθοριστικής σημασίας για τον Σερραϊκό κάμπο και τους παραγωγούς καθώς θα αρδεύσουν μία έκταση που ξεπερνάει τα 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

ardeutika_karamanlis_simvasi.jpg

Το 2ο Αρδευτικό Δίκτυο Σερρών, γνωστό ως ΤΟΕΒ Προβατά, έχει προϋπολογισμό 350.000.000 ευρώ ενώ το 5ο Αρδευτικό Δίκτυο Φυλλίδος, γνωστό ως ΤΟΕΒ Δήμητρας έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 100.000.000 ευρώ.

Ο Σερραίος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε πως «με τη σημερινή υπογραφή των δύο συμβάσεων για την παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου επιταχύνουμε την ωρίμανση των μελετών, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή τους.

Τα δύο αυτά αρδευτικά αυτά έργα θα συμβάλλουν αποφασιστικά:  

▪️στη βελτίωση της απόδοσης των καλλιεργειών

▪️στη μείωση του κόστους παραγωγής

▪️στην εξοικονόμηση και ορθότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιανίδη και βέβαια τον Υπουργό, Γιώργο Γεωργαντά, για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα σε τόσο σύντομο χρόνο».

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 12 Ιαν. 2023 - 21:16