Μιχ. Τζελέπης: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τους Σερραίους αγρότες-Συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ

Κλιμάκιο  του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να συζητηθούν  οι κυβερνητικές ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών και τις προθέσεις του υπουργείου όσον αφορά τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Μιχάλης Τζελέπης ως Γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, εξέθεσε, στην πολύωρη συζήτηση με τον υπουργό, με πάσα λεπτομέρεια, τα μείζονα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, κόστος παραγωγής, προκλήσεις νέας ΚΑΠ,ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ,νέος κανονισμός, ΟΣΔΕ, συνεργατικά σχήματα, ρύθμιση αγοράς, χρηματοδότηση αγροτικού τομέα και ρυθμίσεις οφειλών και αξιοποίηση περιουσιών συνεταιρισμών.

«Είχα δυνατότητα παράλληλα και κατέστησα ξεκάθαρα σαφές, για το θέμα που υπάρχουν σκιές, στον Υπουργό, ότι είναι αδήριτος η ανάγκη για ΑΜΕΣΗ εκτίμηση των ζημιών και ταυτόχρονα ΔΙΚΑΙΗ, καταβολή με βάση τις ζημιές, αποζημίωση των πληγέντων αγροτών του Νομού μας, από τις πρόσφατες θεομηνίες που τους οδήγησαν στα όρια της απελπισίας» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Τζελέπης.

«Λόγω των σημαντικών ζημιών και σε υποδομές πέρα από  τις καλλιέργειες, του πρότεινα πηγές αποζημίωσης, εκτός από τον ΕΛΓΑ καθώς δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν το κόστος παραγωγής, είτε από την «Κοινωνική Αρωγή», είτε μέσω του προγράμματος de minimis και ζήτησα όπως επιληφθεί τάχιστα, διαφορετικά, ο ήδη χειμαζόμενος αγροτικός κόσμος του νόμου μας, από τα τεράστια κόστη παραγωγής, από την έλλειψη ρευστότητας, από έλλειψη εισοδήματος κυριολεκτικά «θα σβήσει» και οι περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία θα οδηγηθούν στην φτωχοποίηση και ερημοποίηση» ανέφερε ο κ. Τζελέπης.

Ο Υπουργός, δείχνοντας ότι κατανοεί το πρόβλημα της ολοκληρωτικής καταστροφής, διαβεβαίωσε τον κ. Τζελέπη ότι θα υπάρξει ενίσχυση των αγροτών, πέραν αυτής του ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να συνεχίσουν οι αγρότες μας την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 15 Ιουλ. 2022 - 12:50