Μιχ. Τζελέπης: Αλαλούμ με την προκαταβολή για τις ζημίες από τη θεομηνία του Ιουνίου

Πολλοί ήταν οι αγρότες που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ή είδαν στους λογαριασμούς τους ποσά πολύ μικρότερα των αναμενόμενων για την προκαταβολή έναντι των ζημιών από τη θεομηνία του Ιουνίου, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής κ. Μιχάλης Τζελέπης.

Ο τομεάρχης Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «αλαλούμ» και επιρρίπτει την ευθύνη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ.

Η ΔΗΛΩΣΗ

«Δυστυχώς παρά τις διθυραμβικές εξαγγελίες από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για προκαταβολή έναντι ζημιών από την θεομηνία του Ιουνίου, εμπαιγμός και πάλι!!

Πολλοί αγρότες δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ή είδαν στους λογαριασμούς τους ,ποσά πολύ μικρότερα των αναμενομένων, από λάθη και αστοχίες των υπηρεσιών.

Η ευθύνη για το αλαλούμ επιμερίζεται ακέραια στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ.

Σε μία περίοδο, που το κόστος παραγωγής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι αγρότες βρίσκονται ενόψει της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  οφείλει το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ να πληρώσουν άμεσα όλους τους παραγωγούς που έμειναν απλήρωτοι.

Επίσης να θυμίσω ….

  1. Οι υποσχέσεις στους παραγωγούς, από τον Υφ. Φυσικών Καταστροφών κ. Τριαντόπουλο, για κάλυψη μέρους της ζημιάς από το Ταμείο    Κοινωνικής Αρωγής, πού βρίσκονται?
  2. Για τα αμπέλια του Νομού Σερρών, που επλήγησαν από την θεομηνία , θα γίνει χρήση του προγράμματος de minimis όπως έγινε και στους όμορους Νομούς;»
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 01 Νοε. 2022 - 12:23