Κώστας Καραμανλής: Θα σταθούμε δίπλα στους πληγέντες αγρότες της Π.Ε. Σερρών

Σειρά επαφών με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους Δημάρχους  καθώς και με αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία είχε την Κυριακή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο Σερραίος υπουργός διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής των καλλιεργειών, δηλώνοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα και ολοκληρωτική.

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε την άφιξη κυβερνητικού κλιμακίου ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι «αυτό που θα εξετάσει η Κυβέρνηση είναι να βρεθεί ο τρόπος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι πληγέντες να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις, μεγαλύτερες του μέσου όρου της τριετίας που προβλέπει ο ΕΛΓΑ.

karamanlis_pligentes_agrotes_1.jpg

Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε τις επόμενες ημέρες να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετά από πρότασή μου να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με επιπλέον  προσωπικό για να γίνει πιο γρήγορα η καταγραφή των ζημιών.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί και το αίτημα των Δήμων δια μέσου της Περιφέρειας για την οριοθέτηση της περιοχής στη ΔΑΕΦΚ.

Δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του σε αυτό. Κανέναν παραγωγό και κανένα κτηνοτρόφο. Θα σταθούμε δίπλα τους, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία το ταχύτερο δυνατό».

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 04 Ιουλ. 2022 - 12:20