Καθημερινές και Σαββατοκύριακα λειτουργεί η Πινακοθήκη Κων. Ξενάκης στις Σέρρες

Ανακοινώθηκε από την ΚΕΔΗΣ το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξεκνάκης» που δημιουργήθηκε στις Σέρρες στο πολιτιστικό πάρκο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά».

Εκτός από την λειτουργία του Μουσείου τις καθημερινές θα είναι ανοικτό για τους επισκέπτες και τα Σαββατοκύριακα κάτι που αποτελούσε στόχο όσων συνέβαλαν στη δημιουργία του.

programma_pinakothikis_konstantinos_xenakis.jpg

Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης Έλληνα εικαστικό Κωνσταντίνο Ξενάκη, ο οποίος δώρισε 171 έργα του όλων των περιόδων στον Δήμο Σερρών οραματιζόμενος τη δημιουργία ενός μοναδικού στο είδος του Μουσείο στην πόλη των Σερρών. Επίσης, 13 έργα του καλλιτέχνη δώρισε στον Δήμο ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος, ενώ μικρότερο αριθμό έργων άλλοι δωρητές.

Το όραμα του πρωτοποριακού καλλιτέχνη έγινε πραγματικότητα μετά από συστηματικές και πολύχρονες προσπάθειες διαχρονικά των Δημοτικών Αρχών του Δήμου Σερρών καθώς και της τοπικής κοινωνίας των πολιτών και του Σωματείου Σερραίων Πολιτεία με το συντονισμό του καθηγητή Α. Νανιόπουλου.

To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Cultural Dipole «Δημιουργία πολιτιστικού διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή» του προγράμματος INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 10 Ιουν. 2022 - 10:11