Χορευτική συνάντηση στην Κάτω Καμήλα Σερρών

O Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος της Κάτω Καμήλας προσκαλεί όλους τους Σερραίους να συμμετάσχουν στην 7η χορευτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου στο δημοτικό σχολείο της Κάτω Καμήλας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου η έναρξη θα γίνει με παιδικά – εφηβικά χορευτικά τμήματα από διάφορους συλλόγους του Νομού Σερρών, που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους υπό τους ήχους του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «ΣΙΡΡΙΣ»

Το Σάββατο 31 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την υποδοχή της ιεράς εικόνας της αποκεφάλισης του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου , από το Κουτσό του νομού Ξάνθης και ακολούθως θα παρουσιαστούν χοροί από τμήματα ενηλίκων από τους νομούς Έβρου, Ημαθίας, Ξάνθης και Σερρών. Την βραδιά θα ντύσει μουσικά το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ» και θα συνοδεύσει με το κλαρίνο του ο Ζαχαρίας Μπουρβάνης. 

Την Κυριακή 1η  Σεπτεμβρίου 2019 όλοι οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα από χορευτικά του νομού Σερρών. Τα χορευτικά θα τα πλαισιώνουν το παραδοσιακό μουσικό τμήμα «ΗΔΩΝΕΣ» , ο Ηλίας Δημάνος  και οι αδερφοί Μάλαμα με ζουρνάδες και χάλκινα, στο νταούλι ο Κώστας Αγγελίδης και στην ποντιακή λύρα ο Οδυσσέας Σαμανίδης. Παράλληλα ,θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παραδοσιακής πάλης με κιουσπέτια από τον αθλητικό παλαιστικό σύλλογο ¨ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ¨ της Κάτω Καμήλας.

Κάθε βράδυ θα ακολουθεί γλέντι για όλους τους συμμετέχοντες και το κοινό στον χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης (Δημοτικό σχολείο Κάτω Καμήλας) . Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται για ακόμη μία χρονιά με πολλή αγάπη και μεράκι. Η συμμετοχή όλων των πολιτιστικών ομάδων που θα συμμετάσχουν θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική , αφού με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς των προγόνων μας. 

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι η ΚΕΔΗΣ Σερρών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 30 Αυγ. 2019 - 07:53