Γιώργος Καπουτζίδης-”Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του” στη Θεσσαλονίκη(Βίντεο)

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μία “ανάσα” από τα πάτρια εδάφη των Σερρών, για να σκηνοθετήσει το πρώτο του θεατρικό έργο “Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του”. Μία παράσταση που για τρία χρόνια ανέβηκε στην Αθήνα αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές αλλά και την αγάπη του κόσμου.

 

Η τιμητική, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, πρόταση που του έγινε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, του δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσει μια ανανεωμένη εκδοχή του έργου του.

 

Έχει δημιουργηθεί ένας υπέροχος θίασος από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στο Βασιλικό Θέατρο στις 17 Δεκεμβρίου και μετά από μια σειρά παραστάσεων θα μεταφερθούν και στη Μονή Λαζαριστών.

 

Χαροποιεί ιδιαίτερα τον Σερραίο ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη η απήχηση που συνεχίζει να έχει το πρώτο του θεατρικό έργο. Το πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται για μία μόδα της εποχής, για ένα έργο που θα παίξει ένα χρόνο και θα τελειώσει. Και επιβεβαιώνεται… Η παράσταση “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” ανέβηκε για τρία χρόνια στην Αθήνα και συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έχει ανέβει από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες στην Ελλάδα αλλά ακόμα στη Ζυρίχη!

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης διαθέτει ένα καυστικό χιούμορ, κατορθώνοντας μέσα από αστείες καταστάσεις, με άφθονο γέλιο, να πραγματεύεται σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Ενδεχομένως, γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι θα είναι πιο δεκτικοί στα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει και προσφέρονται για προβληματισμό σχετικά με την κατάσταση και την πορεία της κοινωνίας μας.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Ο γάμος της Κικής διαλύεται ξαφνικά, όταν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά κατ’ εξακολούθηση. Ο γάμος της Νατάσας, που ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, αναβάλλεται λόγω αμφιβολίας. Ένας πρώην εραστής εμφανίζεται, ένα ανομολόγητο πάθος είκοσι χρόνων αποκαλύπτεται, ερωτικά μηνύματα αποστέλλονται μέσω ίντερνετ… και ένα σπίτι πλημμυρίζει. Μια παρέα τριαντάρηδων βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα και τα αδιέξοδα των σχέσεων, με τον φόβο της δέσμευσης, με τις ελπίδες και με τις ματαιώσεις της ζωής, και όλα αυτά σε μια μεταβατική ηλικία που η ανάγκη για έρωτα συγκρούεται με την ανάγκη για αφοσίωση και σιγουριά.

 

Το «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, που όσο δύσκολες και αν είναι, ο συγγραφέας καταφέρνει να τις αναδείξει μέσα από την κωμική τους διάσταση.

 

Η συνέχεια επί σκηνής… στο Βασιλικό Θέατρο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνικά: Δανάη Πανά

Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ελευθερία Αγγελίτσα (Δήμητρα), Χρύσα Τουμανίδου (Κική), Μαριάννα Πουρέγκα (Νατάσα), Νίκος Κουσούλης (Χάρης), Γιώργος Παπαδάκος (Μιχάλης), Γιάννης Γκρέζιος (Ιάκωβος), Έφη Σταμούλη (Έφη), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Υδραυλικός)

 

Κατάθεση ψυχής στο “42497”

 

Εδώ κι ένα μήνα έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα οι παραστάσεις με το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη. Το “42497” αποτελεί, όπως εξομολογείται και ο ίδιος, κάτι που βγήκε από την καρδιά του. Κάτι που αισθανόταν ότι όφειλε να το γράψει. Δεν πρόκειται για κωμωδία αλλά για δράμα.

 

Μια αφοπλιστικά ειλικρινής παράσταση και για αυτό, ίσως, ο κόσμος την αγάπησε και συγκινείται τόσο πολύ.

 

Οι παραστάσεις δίνονται στην εδώ και τρία χρόνια θεατρική στέγη του Σερραίου ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, το θέατρο “ΗΒΗ”.

 

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

 

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

 

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

 

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».

 

Θα συνεχίσει να γράφει για τον ΑΝΤ1+

Απόλυτα ικανοποιημένος από την συνεργασία του με τον ΑΝΤ1+ δηλώνει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Επιβεβαιώνει ότι θα συνεχισθεί η συνεργασία των δύο πλευρών μετά και την επιτυχία της σειράς “Σέρρες”. Η πληροφορία που έδωσε ο ίδιος ήταν ότι θα ξαναγράψει για την συγκεκριμένα πλατφόρμα. Ωστόσο, για τις επίσημες ανακοινώσεις παρέπεμψε στο κανάλι.

 

Στα πλάνα του Γιώργου Καπουτζίδη δεν υπάρχει θέση για άλλες συνεργασίας καθώς του αρέσει να απολαμβάνει την ηρεμία του σπιτιού του στην Αίγινα.

 

Και το κοινωνικό μήνυμα…

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κρονίου των Σερρών εκδήλωση  για το άναμμα της “Κίτρινης Καρδιάς”, μιας πρωτοβουλίας για την έκφραση ενός συμβολικού αλλά ουσιαστικού “ευχαριστώ” προς τους ανθρώπους που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες στον Τομέα της Καθαριότητας.

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι πρεσβευτής της καμπάνιας της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Kärcher Greece, με τίτλο “Καθαρή Εβδομάδα”. 

 

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επέδρασε θετικά και στη δική του οπτική. Τον ώθησε να εκφράζει το “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που μεριμνούν για την καθαριότητα μέσα από μια απλή και ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως η “καλημέρα”.

 

Ο ίδιος θεωρεί ότι η ανάπτυξη σωστής νοοτροπίας σε διάφορα ζητήματα αποτελεί θέμα δεκτικότητας του καθενός στην εξέλιξη. Αν ο καθένας από εμάς “δουλέψει” για την προσωπική του βελτίωση και εξέλιξη τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, επισημαίνει ο Σερραίος δημιουργός.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 29 Νοε. 2022 - 09:23