Φωτ. Αραμπατζή: Η «μερίδα του λέοντος» στους ΤΟΕΒ των Σερρών

Το ποσό των 715.000 ευρώ (περισσότερα από τα μισά χρήματα του σχετικού κονδυλίου) θα λάβουν συνολικά οι ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την αποκατάσταση των καταστροφών, που είχαν υποστεί από τις πλημμύρες, που είχαν πλήξει τον Νομό στις 4 Ιανουαρίου του 2021.

arampatazi_petralias.jpg

Την εξέλιξη ανακοίνωσε με ανάρτησή της η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε για το θέμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση της με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνο Πετραλιά, οριστικοποιήθηκε η κατανομή του ποσού σε ποσοστό 70% από τα αιτήματα των ΤΟΕΒ, όταν για την υπόλοιπη Ελλάδα στο παρελθόν, για Μήδεια και Ιανό, οι αντίστοιχοι ΤΟΕΒ έλαβαν το 30% της αιτηθείσας αποζημίωσης!

arampatazi_triantopoulos.jpg

Η Σερραία Βουλευτής, που βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο πλευρό των πληγέντων και ανήμερα των Φώτων του 2021, είχε πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλες τις πληγείσες περιοχές, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την κατανομή του κονδυλίου, καθώς οι ΤΟΕΒ των Σερρών είχαν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και δίκαια έλαβαν τη «μερίδα του λέοντος» από τα 1,3 εκ. ευρώ, που διατέθηκαν για το σύνολο της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 10 Νοε. 2022 - 14:14