Δεύτερο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας για τον Σερραίο Μιχάλη Κωνσταντινίδη

Άλλη μία πολύ σπουδαία διάκριση πρόσθεσε στο πλούσιο ενεργητικό του ο Σερραίος φωτογράφος Μιχάλης Κωνσταντινίδης, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας InnoEnergy Photo contest 2018.

Η φωτογραφία που απέσπασε το δεύτερο βραβείο απεικονίζει ανεμογεννήτριες μέσα από ένα παράθυρο και έχει τον τίτλο «Η φύση είναι ένα βιβλίο που είναι συνεχώς ανοικτό και ο άνεμος γυρίζει τις σελίδες του».

Ο ίδιος με μια συγκινητική ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αφιέρωσε την επιτυχία του στο «Ινδιανάκι», που, όπως σημειώνει, «με τόσο δύναμη μου δείχνει την σημασία του αγώνα ενός μικρού παιδιού» .

Ο φωτογραφικός φακός αποτελεί για τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη προέκτασή του. Άνθρωπος ήπιων τόνων, που εκφράζει τον «δυναμισμό» του μέσα από τις φωτογραφίες του. Είναι ενδεικτικό το προσωπικό εμβληματικό απόφθεγμα που χρησιμοποιεί: «…φωτογραφίζω άρα ζω». Στην πολύχρονη πορεία του στο χώρο της φωτογραφίας έχει αποσπάσει πολλά σημαντικά βραβεία και έχει παρουσιάσει πολλές εκθέσεις.

 Γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε νοσηλευτική. Διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας, από το 1994 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών του Υπουργείου Πολιτισμού και παλαιότερα στα Κ.Ε.Ε Σερρών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Ευρωπαϊκό Σωματείο Λειτουργών Παραστατικών Τεχνών, στο πρόγραμμα Αισθητικής Αγωγής του Δήμου Ν. Ζίχνης και στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών. Εργάστηκε από το 1994 έως το 2010 επαγγελματικά ως φωτογράφος.

Τα τελευταία 26 χρόνια είναι υπεύθυνος της φωτογραφικής ομάδας «Πρότυπο φωτογραφικό εργαστήρι Σερρών» που αριθμεί περίπου 50 άτομα με αξιόλογη δραστηριότητα στις Σέρρες.

Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στη Ν.Ε.Λ.Ε. Σερρών και επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αλλά και να ανταλλάξει απόψεις με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους.

Βραβεύτηκε ως φωτογράφος της UNESCO Σερρών, για τη συλλογή και την παρουσίαση φωτογραφιών με θέμα «Ο δρόμος της ελιάς», και τη ¨Λίμνη Κερκίνη¨.

Τιμήθηκε με 36 βραβεία και επαίνους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και 5 πανευρωπαϊκούς, ενώ απαριθμεί 25 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και 45 ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό φωτογραφικό διαγωνισμό της E.W.E.A με θέμα την αιολική ενέργεια το 2007, ενώ μια άλλη φωτογραφία του, με θέμα και πάλι την αιολική ενέργεια, βρίσκεται ανάμεσα στις 500 καλύτερες παγκοσμίως και επιλέχθηκε στον 27ο διαγωνισμό του γαλλικού περιοδικού Photo.Το 2009 μία ακόμα φωτογραφία με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κερδίζει την πρώτη πανελλήνια θέση ανάμεσα σε 1250 φωτογράφους. Κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό της E.W.E.A με θέμα την αιολική ενέργεια το 2013 ως νικητής της Ευρώπης και πάλι.

Το1999 επιμελήθηκε την πρώτη έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο «Αγιορείτικες όψεις».

Το 2009 εξέδωσε το λεύκωμα με τίτλο Ταξίδι μυσταγωγικό στην Αθωνική πολιτεία (εκδ. Σταμούλη).

Το 2013 κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Προσκύνημα στην Αθωνική Πολιτεία»(εκδ.Δημοκρατία)

http://windpowerphotography.blogspot.gr/

http://michalis-k.blogspot.gr/

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 21 Οκτ. 2018 - 19:19