Αναβιώνει το "Γαϊτανάκι" στις Σέρρες

Το παραδοσιακό έθιμο της Αποκριάς «Γαϊτανάκι» θα αναβιώσει σήμερα, Σάββατο16 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 το πρωί επί της οδού Κ. Καραμανλή στις Σέρρες, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών.

 

Πιστοί στις παραδόσεις οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου και συγκεκριμένα οι: Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, Θρακική Εστία Σερρών, Λαογραφικός όμιλος Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς», Αδελφότητα Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών «Πύρρος» και Χορευτική Ομάδα πολιτιστικού συλλόγου Προβατά, θα αναβιώσουν το αποκριάτικο έθιμο Γαϊτανάκι, το οποίο πέρασε στην Ελλάδα από πρόσφυγες και έδεσε απόλυτα με τα άλλα τοπικά έθιμα.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μπροστά από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας,  με πατινάδα από τους πολιτιστικούς συλλόγους και με τη συνοδεία ζουρνάδων. Τα μέλη των συλλόγων που θα συμμετάσχουν θα αναβιώσουν το παραδοσιακό έθιμο στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα χορέψουν όλοι μαζί κι όσοι Σερραίοι δημότες το επιθυμούν σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο.

Τελευταία ενημέρωση: 

Παρ. 08 Μαρ. 2024 - 13:22

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 16 Μαρ. 2024 - 21:22