Ανάλυση: Συλλαλητήριο - Δημοψήφισμα (βίντεο)

Το «στοίχημα» των διοργανωτών για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στην πλατεία Κρονίου, προκειμένου να διατρανωθεί η Ελληνικότητα της Μακεδονίας και να σταλεί ηχηρό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι το ιστορικό της όνομα δεν χαρίζεται και δεν παραχωρείται, κερδήθηκε πανηγυρικά.

Ο όγκος και ο παλμός του συλλαλητηρίου μπορούν να ερμηνευθούν κι ως μία «προσομοίωση» δημοψηφίσματος, που με συντριπτική πλειοψηφία, ξεκαθαρίζει ότι η ελληνοπρέπεια και ο πατριωτισμός των Σερραίων, δεν τους επιτρέπουν στο «βωμό» της διευθέτησης του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων να «θυσιάσουν» την ιστορική αλήθεια και την εθνική τους αξιοπρέπεια.

Ήταν εμφανές στα πρόσωπα και στις αντιδράσεις, μικρών και μεγάλων, ότι είχαν συναίσθηση του χρέους τους απέναντι σε όσους έδωσαν το αίμα τους για την ελεύθερη γη της Μακεδονίας, να εκφρασθούν υπέρ της ελληνικότητας της. Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρξε κανενός είδους οργάνωση αλλά η συμμετοχή του κόσμου έγινε αυτοβούλως.

Ο πεζόδρομος Κων. Καραμανλή πλημμύρισε από κόσμο, ενώ μεγάλη μάζα ανθρώπων διοχετεύθηκε στην Περιστέρη Κωστοπούλου, στην Εμ. Ανδρόνικου, στην Παν. Τσαλδάρη αλλά και πίσω από την εξέδρα. Η «ουρά» της συγκέντρωσης έφθανε μέχρι την πλατεία Κρονίου. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περιφέρονταν κατά μήκος της συγκέντρωσης ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν ένα πιο «καθιστικό» τρόπο διαδήλωσης στις καφετέριες της περιοχής.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν απολύτως διακριτική και δεν υπήρξε το παραμικρό παρατράγουδο καθώς οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ήταν απλοί πολίτες, οικογενειάρχες με παιδιά, που θέλησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα, εκφράζοντας τη λαϊκή βούληση, που τάσσεται απερίφραστα κατά της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου της για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.

Το μήνυμα είναι σαφές: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκρασθεί την λαϊκή βούληση και να αναζητήσει εκείνες τις λύσεις που δεν θα θίγουν την ιστορική αλήθεια και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας μας.

Είναι προφανές  ότι στερείται λαϊκής εντολής για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και θα πρέπει να το αντιληφθεί σύντομα πριν τεθεί αντιμέτωπη με την οργή των πολιτών, λόγω τετελεσμένων γεγονότων που θα προκαλέσει.

Πάνω από όλα προέχει η ενότητα όλων των δυνάμεων της χώρας σε αυτή την κρίσιμη καμπή. Δε νοείται, όμως, να προωθούνται λύσεις που καταρρακώνουν την εθνική αξιοπρέπεια και πλαστογραφούν την ιστορική αλήθεια.

«Φωνή λαού, οργή Θεού».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 06 Ιουν. 2018 - 23:41