Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ: Ένταξη των 14 κοινοτήτων στις περιοχές με φυσικά και ειδικά μειονεκτήματα

Να συμπεριληφθούν στις περιοχές με φυσικά και ειδικά μειονεκτήματα οι 14 κοινότητες που εξαιρέθηκαν αιτούνται οι φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη για το θέμα στο Διοικητήριο.

Στην επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνεται ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος αρχίζει να απειλεί την ίδια τους την επιβίωση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης (τον Σεπτέμβριο) για την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών διαπιστώσαμε, με οδυνηρή έκπληξη, ότι αποχαρακτηρίζονταν και οι 86, μέχρι τώρα, μειονεκτικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 474747(1007)/27-09-2018 έγγραφό μας, σας επισημαίναμε την ανάγκη αλλαγής αυτής της οριοθέτησης και παραμονής των 86 Κοινοτήτων στις περιοχές με φυσικά και ειδικά μειονεκτήματα. Ανάλογα αιτήματα υποβλήθηκαν και από τους Δήμους της Π.Ε. Σερρών.

Στα τέλη Νοεμβρίου, από σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, πληροφορηθήκαμε ότι έγινε επανοριοθέτηση των περιοχών και ο σχετικός φάκελος υποβλήθηκε, προς έγκριση, στην Ε.Ε.. Αγωνιώντας, πληροφορηθήκαμε, ανεπίσημα, ότι αναφορικά με την Π.Ε. Σερρών, από τις 86 Κοινότητες, οι 67 έχουν χαρακτηρισθεί με φυσικά μειονεκτήματα και 5 με ειδικά μειονεκτήματα. Δεκατέσσερις (14) Κοινότητες μένουν εκτός αυτής της επανοριοθέτησης.

Κύριε Υπουργέ,

Σας είναι γνωστή η δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο. Το εισόδημα μειώνεται, ο πληθυσμός συρρικνώνεται, η ύπαιθρος ερημώνει. Κάθε υποχώρηση από την υπάρχουσα, ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση, αγγίζει, πλέον, τη δυνατότητα επιβίωσης των παραγωγών μας.

Για τους παραπάνω λόγους, ύστερα από σύσκεψη εκπροσώπων των παραπάνω Κοινοτήτων, ζητούμε την ένταξη και αυτών των 14 Κοινοτήτων στις περιοχές με φυσικά και ειδικά μειονεκτήματα».    

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 06 Δεκ. 2018 - 12:01