Υπογράφηκε παρουσία του Κώστα Καραμανλή η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του νέου κολυμβητηρίου Σερρών(Βίντεο-Φωτό)

Το πιο αποφασιστικό βήμα στην πορεία υλοποίησης του νέου βιοκλιματικού κολυμβητηρίου Σερρών έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Σερρών με την υπογραφή της σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του έργου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της μελέτης, προϋπολογισμού 731.000 ευρώ, που θα υποδείξει τους τρόπους που θα καταστήσουν το νέο κολυμβητήριο ενεργειακά αυτόνομο, μειώνοντας θεαματικά το κόστος λειτουργίας του καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο βιώσιμη την χρήση του.

karamanlis_xrisafis_kolimvitirio_meleti_viokllimatiko.jpg

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως μετά από 50 περίπου χρόνια από την κατασκευή του υφιστάμενου κολυμβητηρίου στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων από τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αχιλλέα Καραμανλή έφθασε η στιγμή που η πόλη των Σερρών θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών νέο κολυμβητήριο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων σημαντικών έργων υποδομής γίνεται αντιληπτό ότι «οι Σέρρες αρχίζουν "σιγά-σιγά" και αλλάζουν σελίδα».

Ήδη έχει δεσμευθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδότηση ύψους 5.580.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου.

karamanlis_xrisafis_kolimvitirio_meleti_viokllimatiko_1.jpg

Το έργο είχε ενταχθεί αρχικά στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» χωρίς, ωστόσο, τελικά να υλοποιηθεί. Το καλοκαίρι του 2019 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πλέον με την ενεργειακή αναβάθμιση που θα γίνει μέσω της μελέτης που θα εκπονηθεί θα λειτουργεί με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Καταλυτική χαρακτήρισε την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Τη μελέτη θα εκπονήσουν οι εταιρείες «Hydromen Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.» και η «Obermeyer Ελλάς ΕΠΕ». Την σύμβαση εκ μέρους τους υπέγραψε η Σερραία αρχιτέκτονας κ. Χρύσα Αφεντούλη.

Δείτε φωτορεπορτάζ εδώ

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 28 Μάιος. 2022 - 18:22