Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα

Στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών
Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, το οποίο εικονίζεται να κρατούν ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη.

Μεγάλο τμήμα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, προερχόμενο από το παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υποδέχθηκε ο  φιλόχριστος Σερραϊκός λαός το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018, στον προαύλειο χώρο της Ιεράς  Ανδρώας Μονής της Αγίας Παρασκευής. Παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες και την σφοδρή χιονόπτωση την ώρα της άφιξης, πλήθος κόσμου προσήλθε για να υποδεχτεί το Τίμιο Ξύλο και να λάβει την ευλογία του. Το τεμάχιο του ζωοποιού Σταυρού μετέφερε από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου που βρίσκεται στην Αγία πόλη των Ιεροσολύμων  ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακός.
Αμέσως μετά την άφιξη, η οποία λόγω της κακοκαιρίας έγινε μία ώρα αργότερα, τελέστηκε Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, επί τη αφίξει του Ιερού Ξύλου με την συμμετοχή του ηγουμένου της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής π. Γαβριήλ, των ιερομονάχων και ιεροδιακόνων της Μονής καθώς και πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Σερρών.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε εγκαρδίως και ευγνωμόνως τον Μητροπολίτη κ. Κυριακό για τον κόπο που υπεβλήθη να έρθει από την Ναζαρέτ καθώς και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο,  ο  οποίος ευλόγησε την μεταφορά του ζωηφόρου Σταυρού στην πόλη μας.
Επίσης, τόνισε στον σύντομο λόγω του ότι ο Τίμιος Σταυρός ερχόμενος με το αεροπλάνο από τα Ιεροσόλυμα και περνώντας επάνω από την πατρίδα μας για να φθάσει στην πόλη μας, ευλόγησε το Αιγαίο και την Κύπρο, ιδιαίτερα  αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Συμπλήρωσε δε  ότι  «ο σταυρός του Χριστού είναι το κλειδί που ανοίγει τον Παράδεισο» και  κάλεσε όλους τους πιστούς να έρθουν να τον προσκυνήσουν για να λάβουν χάρη, ευλογία, αγιασμό και δύναμη.  «Από τον ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, μυστικώς αναβλύζει η θεραπευτική, αγιαστική και φωτιστική χάρη του Χριστού, η οποία  καταυγάζει ολόκληρη την ύπαρξή μας. Με τον ερχομό του στην πόλη μας μέσα στον δριμύ χειμώνα, μας έφερε την Άνοιξη και παρ’ όλο που βρισκόμαστε μέσα στην καρδιά της Σαρακοστής με την έλευσή Του, μας έφερε και την Ανάσταση», τόνισε ο κ. Θεολόγος.  
Στην αντιφώνησή του ο κ. Κυριακός ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και υπογράμμισε την σημασία της έλευσης του Τιμίου Σταυρού στην πόλη μας. Ευχήθηκε, τέλος, σε όλον τον Σερραϊκό Λαό να περάσει το υπόλοιπο της Σαρακοστής με  αγάπη και πνευματικό αγώνα.
Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνει στην Ι. Μονή της Αγίας Παρασκευής μέχρι την 8η Μαρτίου.
Όλο αυτό το διάστημα καθημερινά θα τελούνται διάφορες Ακολουθίες προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.
 

 

 

 

 

 

 

   


 

 

 

 

 

 

 

   


 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 28 Φεβ. 2018 - 12:26