Ξέσπασαν οι αγρότες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ρίχνοντας αυγά και καίγοντας τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής στο κέντρο της πόλης Σερρών εκτόνωσαν οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα  τη συσσωρευεμένη οργή και αγανάκτησή τους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και την υπέρογκη  φορολογική τους επιβάρυνση , παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Οι αγανακτισμένοι αγρότες επισκέφθηκαν το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΜΑΘ) κ. Μ. Κόλλια-Τσαρουχά και στη συνέχεια της κυβερνητικής βουλευτού κ. Αφροδίτης Σταμπουλή αλλά και τα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας προειδοποίηση ότι αν ψηφισθεί το νέο ασφαλιστικό  θα καταστούν ανεπιθύμητοι στο νομό Σερρών.

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, υποστήριξαν, οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε αφανισμό και υποχρεώνουν τους ίδιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η θέση που τους μεταφέρθηκε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ως τοποθέτηση του πρωθυπουργού, για ελαφρύνσεις στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί δεν φάνηκε να τους ικανοποιεί και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Οι αγρότες μαζί με μικροπωλητές λαϊκών αγορών πραγματοποίησαν αρχικά παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και άλλες επαγγελματικές τάξεις, όπως οδηγοί ταξί, επαγγελματίες και έμποροι.

Στην συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωϋσιάδη κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και ζήτησαν να προωθηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μωϋσιάδης χαρακτήρισε αδιέξοδη την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα να διεκδικεί το κράτος διαρκώς περισσότερα χρήματα από τους πολίτες από τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Συμπαρατάχθηκε με τα αιτήματα των αγροτών και δήλωσε πως η κινητοποίησή τους έχει ξεπεράσει σε δυναμική κάθε προηγούμενη.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα μετέβησαν στο γραφείο της ΥΜΑΘ κας Μ. Κόλλια-Τσαρουχά και επέδωσαν το ψήφισμά τους, συνοδευόμενο, συμβολικά, από μια σακούλα αυγά, με την προτροπή να δοθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη αλλά και καλώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά την επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες να εγκαλούν την κυβέρνηση ότι άλλα τους είχε υποσχεθεί και άλλα υλοποιεί οδηγώντας τους σε αφανισμό.

Η αντιπροσωπείας τους είχε έντονο διάλογο με μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη διακριτική επίβλεψη αστυνομικής δύναμης. Αναβρασμός επικρατούσε και στους αγρότες που βρίσκονταν κάτω από τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Προχώρησαν, μάλιστα, σε κάψιμο της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ρίψη αυγών.

Στο πλευρό των αγροτών, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο, βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Σωτ. Ζαριανόπουλος, ο οποίος κάλεσε σε αντίδραση όλες τις κοινωνικές τάξεις για να μην έρθει στη Βουλή το ασφαλιστικό.

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ

Η ΣΤΑΣΗ

ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πιο «σκληρό» αποδεικνύεται το μπλόκο των Κερδυλλίων καθώς αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία Οδός, ενώ, για μία ώρα αποκλείστηκε σήμερα και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Γιάννης Παναγής δήλωσε πως το μπλόκο συνεχώς ενισχύεται και ο αριθμός των τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνάει τα 600.

Αύριο, θα κλείσει και πάλι η παλιά εθνική οδός από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες. Οι αγρότες προειδοποιούν ότι θα κλιμακώνουν την αντίδρασή τους όσο η κυβέρνηση δεν αποσύρει το νομοσχέδιο και δεν ξεκινάει διάλογο από μηδενική βάση.

Σε αποκλεισμό του δρόμου για μία ώρα προχώρησαν, σήμερα, το μεσημέρι και οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα. Το μέλος της επιτροπής αγώνα κ. Αν. Κεμανιτζόγλου δήλωσε πως η στάση τους θα Ξέσσκληρύνει από την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Ιαν. 2016 - 15:49