Tην Κυριακή το Belles Historic Trail στο Νέο Πετρίτσι

Περισσότεροι από 160 αθλητές και fan του ορεινού  τρεξίματος, θα λάβουν μέρος στο φετινό Belles Historic Trail που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17.9.2023 στο Νέο Πετρίτσι.

Mε κεντρικό moto : «Ευ αγωνίζεσθαι” σε μονοπάτια, που έγραψαν ιστορία !!!» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου Σερρών, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους αγώνες : Βelles Historic Trail» (22 χλμ) και Sultanitsa Trail Run στις Ν.Α πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες,

Η διοργάνωση στόχο έχει την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου της οροσειράς του Μπέλλες, στο βόρειο άκρο των Σερρών, που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική Βουλγαρία.

Το βουνό διαχρονικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Νέο Πετρίτσι, όπως και με τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής που βρίσκονται στους πρόποδες και στις πλαγιές του, μια και μεγάλος αριθμός του πληθυσμού βιοπορίζεται από αυτό (υλοτομία, κτηνοτροφία) και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Στο διάβα των αιώνων επίσης το Μπέλλες αποτέλεσε σημείο σφοδρών συγκρούσεων, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία. Από τη «Μάχη στο Κλειδί» το 1014 ανάμεσα σε Βυζαντινούς και Βούλγαρους έως την ηρωική αντίσταση των λιγοστών υπερασπιστών των οχυρώσεων της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» κατά την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941 και τη «Μάχη των Οχυρών».

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου του ορεινού όγκου, γύρω από το χωριό προκειμένου να καταστεί προορισμός δραστηριοτήτων στη φύση. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διοργάνωση του Belles Historic Trail.

Με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Νέο Πετρίτσι, η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες βουνού : «Belles Historic Trail» των 22 χλμ + 1.340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και «Sultanitsa Trail Run» 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, Καθώς και τον παιδικό αγώνα εντός του χωριού «Riko Kids Run» 1,2χλμ+65 μ. Η διοργάνωση και οι βασικοί της αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εναλλαγή του φυσικού τοπίου, από χαμηλή βλάστηση, δάση οξιάς, πλατάνια, τρεχούμενα νερά, και πανοραμική θέα προς την λίμνη της Κερκίνης και την σερραϊκή ενδοχώρα. Παράλληλα θα περάσουν μπροστά από παροπλισμένα αμυντικά έργα.  Συνολικά θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, ισοτονικό, μπανάνες, αλμυρά σνακ κ.α.

Η διοργάνωση θα επιτρέψει αριθμό εγγραφών στους βασικούς αγώνες και πριν τη εκκίνηση (πληροφορίες-εγγραφές στο τηλ. 6971872071)

Οι αγώνες του Βelles Historic Trail αποτελούν δυνατή επιλογή για δυνατές συγκινήσεις, εκπληρώνοντας κάθε προσδοκία συνδυασμού ταχύτητας και αγώνα trail.

Συνδιοργανωτές είναι επίσης η Περιφερειακή Ένωση Σερρών και η Αθλητική Πολιτιστική Δράση Σιντικής.

Περισσότερες πληροφορίες   :  www.belleshistorictrail.gr

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 15 Σεπ. 2023 - 11:25