Θρίαμβος επικών διαστάσεων για το Μαϊάμι που προκρίθηκε στους NBA Finals

Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και τα ξημερώματα της Τρίτης (30/5) αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά καθώς οι Χιτ νίκησαν με 103-84 τους Σέλτικς στο TG Garden της Βοστώνης και με τρία διπλά στη σειρά των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας πήραν μία επική πρόκριση στους NBA Finals στους οποίους θα αντιμετωπίσουν τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Η ομάδα του Μαϊάμι είδε το 3-0 να γίνεται 3-3, βρέθηκε μπροστά στην πρώτη... κατάρρευση στην ιστορία των playoffs από αυτό το καθαρό σκορ, όμως μπήκε στο TD Garden με συγκλονιστική αποφασιστικότητα και χάρισε μία απολαυστική παράσταση σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Μυθική εμφάνιση από τον -undrafted- Κέιλεμπ Μάρτιν (26 πόντοι, 11/16 σουτ, 9 ριμπάουντ), με τον Τζίμι Μπάτλερ να ακολουθεί (28 πόντοι αλλά από 28 σουτ, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα) και να παίρνει το MVP των τελικών της περιφέρειας και όσους πάτησαν παρκέ να βάζουν το λιθαράκι τους για τον Έρικ Σπόλστρα.

Οι Σέλτικς, από την άλλη, έχασαν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα μετέτρεπε το 0-3 σε 4-3, με αποτέλεσμα το σκορ σε αυτές τις σειρές να είναι πλέον 0-151. Ο Τζέισον Τέιτουμ γύρισε τον αστράγαλό του στην πρώτη φάση της αναμέτρησης και στη συνέχεια ήταν φάντασμα του καλού εαυτού του, με τους Ντέρικ Γουάιτ - Τζέιλεν Μπράουν να είναι οι μόνοι έτοιμοι γι' αυτή τη μάχη. Η Βοστώνη είδε μία σειρά που είχε... στραβώσει να γυρίζει με απίθανο τρόπο, όμως σε αυτό το Game 7 τα πράγματα δεν ήταν όπως στο περσινό με τους Μιλγουόκι Μπακς και στο φινάλε προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα της σειράς.

42-38 οι πόντοι στη ρακέτα, 8-17 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 16-19 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 21-19 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 13-16 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες, δεν είχε ισοπαλία το ματς, δεν πήραν ποτέ το προβάδισμα οι Σέλτικς, 5-4 οι ψήφοι για Μπάτλερ - Μάρτιν για το MVP της σειράς.

www.sport24.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 30 Μάιος. 2023 - 10:13