ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ: ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ Η ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ

Κατάφωρη αδικία συνιστά για το νομό Σερρών η εκτόπισή του από την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών υπογραμμίζει ο τέως αναπληρωτής υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης. Ο Σερραίος πολιτικός είχε καθοριστική συμβολή στην ένταξη του νομού μας στην κατηγορία των περιοχών που δικαιούνται του συγκεκριμένου επιδόματος και απολαμβάνουν μια σειρά προνομίων.

Ο κ. Λεονταρίδης κάνει λόγο για ένα καίριο πλήγμα στην οικονομία του νομού Σερρών και καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά και την τοπική κοινωνία να αφυπνισθεί για να αποκρούσει την καταστροφική λαίλαπα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του τέως αναπληρωτή υπουργού έχει ως εξής:

Κατάφωρη αδικία συντελείται από την κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου όπου ο Ν. Σερρών τίθεται εκτός του επιδόματος των παραμεθόριων περιοχών με όλα τα πλεονεκτήματα που είχε από την θέσπιση του νόμου ολόκληρος ο Νομός, όταν εντάχθηκε στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές.

 Ως γνωστόν μετά την ένταξη ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές με τον Ν. 3613/2007 και την ψήφιση του επιδόματος των παραμεθόριων περιοχών με τον Ν. 3714/2008 δικαιώθηκε μια προσπάθεια δύο ετών από το 2006 έως το 2008 που έδωσε ο τ. αν. υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης για να αποκτήσει ο Νομός Σερρών όλα τα σημαντικά κίνητρα που διέπουν τις προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές όπως:

Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ
Οικονομικά κίνητρα (αγοράς στέγης, επιδοτούμενα δάνεια, κ.λ.π)
Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης
Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ
Μείωση ενσήμων στον ιδιωτικό τομέα για απόκτηση πρώτης κατοικίας
Επίδομα παραμεθόριων περιοχών

Η κοινωνία τότε των Σερρών είχε αναγνωρίσει την θετική αυτή εξέλιξη της δίκαιης απόφασης που είχε πάρει τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί τα παραπάνω κίνητρα είχαν σκοπό να συμβάλλουν στην άρση των αδικιών, στην ίση μεταχείριση των πολιτών και στη συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές.

Οι δύο αυτοί νόμοι που ήταν δημιούργημα του τ. Αν. Υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη με την υποστήριξη της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα δύσκολο αγώνα , έρχονται  τώρα να καταργηθούν από τους δήθεν σκληρούς διαπραγματευτές και να επιφέρουν – πλην των άλλων – ένα καίριο πλήγμα στην οικονομία του Νομού, στερώντας την από ένα σημαντικό έσοδο.

Και φυσικά τα στατιστικά στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τότε στη Βουλή, όπως η δεινή οικονομική  θέση του Ν. Σερρών και η φθίνουσα πορεία του, η κυβέρνηση τα αγνοεί, ενώ σήμερα έχουν επιδεινωθεί και λειτουργώντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά , επιφέρει μία σημαντική μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων  στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Τα ψέματα τελείωσαν.

Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να αρθεί αυτή η αδικία που θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στους ανθρώπους που δύσκολα επιβιώνουν σήμερα μετά και όλες τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

  Έως εδώ και μη παρέκει.

Η υπομονή έχει και τα όρια της και πρέπει επιτέλους να αφυπνισθεί η κοινωνία, για να αποκρούσει την καταστροφική αυτή λαίλαπα που γκρεμίζει ό,τι έκτισαν άλλοι με κόπο, αγώνα και θυσίες.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 21 Δεκ. 2015 - 12:35