Θεόφ. Λεονταρίδης: Αναγκαία μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας -Επικοινωνία με τον ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων για τις χαμηλές τιμές στα  χοιρινά, στα βοοειδή και ιδιαίτερα  στα  αμνοερίφια. 
Επειδή το εμπόριο των αμνοεριφίων είναι ακόμη εν εξελίξει λόγω του Πάσχα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυστηροποιεί  τους ελέγχους στις  εισαγωγές των αμνοεριφίων ώστε να πληρούν τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών.  Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρεί και τις διαφορές μεταξύ των τιμών που διατίθενται στην αγορά την τρέχουσα περίοδο  (λόγω κορωνοϊού) σε σχέση με τις τιμές αυτών που διατέθησαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 . 
Ακόμη στο χώρο στρέβλωσης των τιμών μπήκε και το χοιρινό και βόειο κρέας αφού οι χώροι εστίασης και Ξενοδοχείων έχουν κλείσει με αποτέλεσμα η ζήτηση να είναι μειωμένη . 
Σε επικοινωνία που είχε ο Σερραίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, εξέφρασε τον προβληματισμό μου για τα όσα του μετέφεραν κτηνοτρόφοι της περιοχής του Νομού Σερρών 
που κάνουν λόγο για  υπερεπάρκεια οβελία για το Πάσχα και αδυναμία εξαγωγών  εξαιτίας της πανδημίας και  της μείωση της ζήτησης σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων. 
Αναφερόμενος, σε δήλωσή του, στο αντικείμενο της συνάντησης ο κ. Λεονταρίδης, αναφέρει:
«Επεσήμανα  ιδιαίτερα ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο των Ελλήνων κτηνοτρόφων στη διατροφική ασφάλεια και επάρκεια της χώρας πρέπει να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να στηρίξει το εισόδημα τους .
 Τα μετρά στήριξης της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα της αιγοπροβατοτροφίας εν μέσω πανδημίας κορωνοιού θα ανακουφίσουν και τους κτηνοτρόφους μας οι οποίοι  πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. 
Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας ,που φθίνει κάθε χρόνο , είναι βέβαιο πως μετά και από την ευαισθησία που εκδήλωσε,  ο  κ Υπουργός  για την στήριξη της  θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει  τους Ελληνες κτηνοτρόφους».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 16 Απρ. 2020 - 11:13