Τετράωρη πορεία στον Λαϊλιά του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου

Ένας από τους καταρράκτες του Λαϊλιά, στην περιοχή όπου τα Βλάχικα Καλύβια.

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου, με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ζωή Σαρίδου και σε συνεργασία με τον κ. Χρήστο Καραμέτσο της Lailias Mountain Running, διοργάνωσε ορειβατική πορεία στο όμορφο δάσος του Λαϊλιά.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τρ. έ., υπό άριστες καιρικές συνθήκες και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, γυναικών, ανδρών αλλά και παιδιών.
Στην πορεία συμμετείχαν και αρκετά μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών.

oreivatiki_lesxi_lailias.jpg


Η συγκέντρωση της αποστολής έγινε στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού μας Κέντρου. Μετά από σύντομη προετοιμασία άρχισε τετράωρης διάρκειας κυκλική πορεία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έγινε κάτω από πανύψηλα δέντρα οξυάς, ανάμεικτα με όμορφα έλατα.
Πρώτος σταθμός της πολυμελούς ομάδας, ο θρυλικός αλλά και επιβλητικός βράχος της Κατίγκος, όπου βγήκαν και οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.
Επόμενη στάση για ανασύνταξη της αποστολής, η ελεγχόμενη τεράστια περίφραξη του Δασαρχείου Σερρών, όπου διαβιούν ζαρκάδια και ελάφια.
Στη συνέχεια η ομάδα έφθασε στην περιοχή όπου τα Βλάχικα Καλύβια, απ΄όπου διέρχονται πεντακάθαρα νερά του βουνού, η ροή των οποίων διακόπτεται κατά διαστήματα από όμορφους καταρράκτες. Επόμενη στάση ανασύνταξης της ομάδας η μικτή λιμνούλα όπου άλλοτε υπήρχαν πέστροφες, κοντά στο Ιερό Παρεκκλήσι Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου.
Με την επιστροφή στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου, μέσω της περιοχής Ξυλοκόπων, τα μέλη της αποστολής επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και κατηφόρισαν στην Άνω Ορεινή όπου γευμάτισαν σε ταβέρνα.
Κάποιο μέλος της αποστολής είχε μεριμνήσει για το μουσικοχορευτικό μέρος, οπότε, λίγο η ξεκούραση και λίγο το τσίπουρο ανέβασαν τη διάθεση για χορό. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορους παραδοσιακούς χορούς και ορισμένους λαϊκούς,
Η εξόρμηση στον Λαϊλιά του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου, ήταν απόλυτα πετυχημένη. Αναχωρώντας τα μέλη της αποστολής από το γεύμα στην ταβέρνα της Άνω Ορεινής, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ορειβατική εξόρμηση.
               ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ               

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 05 Οκτ. 2022 - 10:07