Τα "μυστικά" μακροζωΐας και ευζωΐας της Κρητικής διατροφής στο φημισμένο Yale

Τα μυστικά της μακροζωΐας και της ευζωΐας που "κρύβει" η γαστρονομία και το τρόπο ζωής των "παπούδων" της Κρήτης θα παρουσιαστεί στο φημισμένο πανεπιστήμιο Yale.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, διευθυντής λειτουργιών του ξενοδοχειακού ομίλου της Grecotel ( Grecotel Operations Director) είναι επίτιμος προσκεκλημένος του YALE στην Αμερική, προκειμένου να δώσει τις επόμενες ημέρες  μια σειρά διαλέξεων για το πρότυπο του Υγιεινού Κρητικού Τρόπου Ζωής των παππούδων μας, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα η Grecotel θα στρώσει το τραπέζι στο εν λόγω πανεπιστήμιο, αφού μαζί με τον κύριο Καλαϊτζιδάκη καλεσμένος είναι και ο σεφ του ξενοδοχείου Amirandes Βαγγέλης Φρονιμάκης. 


Όλα ξεκίνησαν όταν η Grecotel υλοποίησε το  Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος την Μεσογειακή Διατροφή που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).


Στο σημείο αυτό ο κ. Καλαϊτζιδάκης τόνισε ότι η Κρήτη είναι το 2023 στην 4η θέση  αναφορικά με τις καλύτερες γαστρονομικές  περιοχές του κόσμου. Ενδεικτικό της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα αυτών των κρητικών, ο ντάκος είναι η πρώτη επιλογή στα διεθνή εστιατόρια , όπως αυτό αποτυπώνει ο "Taste Atlas  2023-2024", αποτέλεσμα έρευνας σε 9.000 εστιατόρια παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή 6 ελληνικά πιάτα είναι στις πρώτες επιλογές, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η ελληνική γαστρονομία.  Φέτος το 3ο συνέδριο του Κέντρου Αριστείας, που διοργανώνει η Grecotel θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Amirandes.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 08 Μαρ. 2024 - 11:01