Τ. Χατζηβασιλείου: Η κυβέρνηση δίνει λύση στο θέμα των εργατών γης

Με αίτηση στην υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης θα μπορεί ο κάθε αγρότης-εργοδότης να απασχολήσει αλλοδαπό εργαζόμενο για τουλάχιστον 20 μέρες, όπως δήλωσε ο Σερραίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφηκε, θα εκδίδεται εντός δύο εργάσιμων ημερών.

«Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες αυτή τη δύσκολη περίοδο, ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλία. Είχα αναδείξει το ζήτημα από τις 16 Απριλίου με αναλυτικό υπόμνημα και προτάσεις στους υπουργούς Μ. Βορίδη, Γ. Βρούτση και Ν. Χαρδαλιά. 

Με ΠΝΠ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η διαδικασία γίνεται ταχύτερη. Πλέον, η υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μπορεί να εκδώσει απόφαση εντός 2 εργάσιμων ημερών, για να επιτραπεί η διαμονή του ενδιαφερόμενου στη χώρα μας και να εργαστεί σε αγροτικές εργασίες.

Ο κάθε αγρότης – εργοδότης που επιθυμεί να απασχολήσει έναν εργαζόμενο για τουλάχιστον 20 ημέρες, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στην υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της περιοχής του, πληρώνοντας το σχετικό παράβολο αξίας 100€».

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 10 Μάιος. 2020 - 20:14