Συνελήφθη 53χρονος από περιοχή των Σερρών για παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Με χρήση ανιχνευτή μετάλλων ένας 53χρονος από περιοχή του Δήμου Αμφίπολης - Σερρών συνελήφθη να πραγματοποιεί παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Ο 53χρονος συνελήφθη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (27/3). Στην κατοχή του βρέθηκαν ζευγάρι ακουστικών, μικρού μεγέθους σκαλιστήρι και αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο.

paranomi_anaskafi_filippoi_1.jpg

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 53χρονου στο σπίτι του δύο μολύβδινα αντικείμενα και δύο αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα, τα οποία επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου που αφορούν σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από την οικία του, δύο (2) φορητοί πομποδέκτες.

paranomi_anaskafi_filippoi.jpg

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων, παράνομη ανασκαφή εντός κηρυγμένου  αρχαιολογικού χώρου, παράνομη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου.

 

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 29 Μαρ. 2024 - 10:57