ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7μ.μ., το δημοτικό συμβούλιο Σερρών. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής», στο Διοικητήριο, στις 7μ.μ. Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής:

-Ορισμός δημ. συμβούλου ως μέλος στην επιτροπή παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών του Δήμου, για το έτος 2016, εκτός της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/1980. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.

-Ορισμός δημ. συμβούλου ως μέλος στην επιτροπή παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του αυτοτελούς τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, για το έτος 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/1980. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.

-Ορισμός μελών για την συγκρότηση επιτροπής παραλαβής μικρών έργων των οποίων η δαπάνη δεν υπερβαίνει τα 5.869,41 €, έτους 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 15 του Π.Δ. 171/1987 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 229/1999.      Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

-Ορισμός μέλους για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων πρ/σμού άνω των 5.869,41 €, έτους 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Π.Δ. 171/1987 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 229/1999 και αναδιατυπώθηκε με το άρθρο 61 του Ν. 4257/2014. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

-Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών έτους 2016, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ΕΚΠΟΤΑ. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.    

-Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών έτους 2016, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ΕΚΠΟΤΑ. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.    

-Σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Αποκατάσταση φθορών στα κτήρια του 2ου Βρεφονηπιακού και του 1ου Παιδικού Σταθμού». Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

-Έκδοση κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων βάσει της υπ' αριθμ. 109/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Γκότσης Η. 

-Έγκριση επικαιροποιημένων μνημονίων ενεργειών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προέρχονται από χιονοπτώσεις- παγετό, πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.  Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Γκότσης Η.            

-Έγκριση της υπ' αριθμ. 155/2015 απόφασης του Ν.Π. Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Σερρών περί «Έγκρισης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 και του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού». Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χατζημαργαρίτης Μ. 

-Έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων.  Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Γαλάνης Στ.   

-Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 283/2015 Α.Δ.Σ.: «Έγκριση διοικητικής αποβολής καταπατητών από κατεχόμενη δημοτική έκταση στον χώρο των Νέων Κοιμητηρίων».                                                                        Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Μυστακίδης Π. 

-Έγκριση διοικητικής αποβολής από κατεχόμενη δημοτική έκταση στον χώρο του Νέου Κοιμητηρίου.  Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Μυστακίδης Π.  

-Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ' αριθμ. 507/2015 Α.Δ.Σ.: «Αποχαρακτηρισμός οδών και ένταξή τους στο δημοτικό οδικό δίκτυο».   Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Γκότσης Η.   

-Έγκριση διενέργειας παροχής υπηρεσίας μηχανογραφικής υποστήριξης του Δήμου Σερρών για «on line λογισμικό εξυπηρέτησης πολιτών». Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.     

-Έγκριση διενέργειας προμήθειας φωτοτυπικών πολυμηχανημάτων. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.     

-Έγκριση συμψηφισμού οφειλών της ΔΕΥΑΣ με τον Δήμο Σερρών. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.     

-Αναμορφώσεις πιστώσεων εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικον. έτους 2015 από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.   

-Έγκριση παράτασης προθεσμίας ολοκλήρωσης του σχεδίου με τίτλο: «Πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων στο Δήμο Σερρών» στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εισηγήτρια: Η αντιδήμαρχος κ. Αγιαννίδου Στ.    

-Σχετικά με διαγραφή τμήματος ακινήτου από το Κτηματολόγιο του Δήμου.                                                                       Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Μυστακίδης Π.    

-Επιβολή τέλους αυθαίρετης χρήσης δημοτικών εκτάσεων. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.  

-Καθορισμός τιμής ζώνης κτισμάτων εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού για τον υπολογισμό του ΤΑΠ. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.  

-Επιβολή προστίμου, για αυθαίρετη βόσκηση, στον κτηνοτρόφο Γανίκα Δημήτριο του Ζαχαρία. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης Π.    

-Επικαιροποίηση της απόφασης 610/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση δανειοθαλάμου αδρανών υλικών σε έκταση εμβαδού 40,167 στρ. του αγροκτήματος Βύσσιανης της Τ.Κ. Λευκώνα του Δήμου Σερρών της Π.Ε. Σερρών, στην ΚΞ Τέρνα Α.Ε. – ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε. για το έργο «Κάθετος άξονας 60 Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά καί Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού (60.1.1-60.1.2-60.2.2)». Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

-Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.   

-Έγκριση τοποθέτησης επαναφερόμενων πλαστικών οριοδεικτών σε άξονες οδών της πόλης. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.  

-Έγκριση παράτασης σύμβασης των υποέργων 2 και 5 της πράξης: «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοικτών χώρων στο Δήμο Σερρών». Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.  

-Έγκριση Α.Π. εργασιών των έργων: α) Επέκταση δικτύου πεζόδρομων πόλης Σερρών έτους 2015   και  β) Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτηρίων. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων:α) Βελτίωση  ενεργειακής  απόδοσης  5ου Δημοτικού  Σχολείου  Δήμου Σερρών με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας & την εγκατάσταση συστήματος αβαθούς γεωθερμίας (υποέργο 4),  β) Επισκευές - συντηρήσεις ανακατασκευές στα W.C. του 15ου και 21ου

Δημοτικών Σχολείων και του 13ου και 20ου Νηπιαγωγείων Σερρών και γ) Οδοστρωσία Δήμου Σερρών έτους 2006.   Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.     

-Έγκριση διαγραφής οφειλετών από βεβαιωτικούς καταλόγους. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.  

-Έγκριση τροποποίησης: α) της αριθμ. 513/2014 ΑΔΣ «Έγκριση καταβολής  αποζημίωσης  στην Τρίμμη Κωνσταντίνα του Χρήστου»  και β) της αριθμ. 536/2014 ΑΔΣ «Έγκριση καταβολής  αποζημίωσης  στην Καράνταγα Γιαννούλα του Αθανασίου», πρώην δημοτικών υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ. 

-Έγκριση καταβολής εξόδων κίνησης εκτός έδρας του Αντιδημάρχου κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, της αντιδημάρχου κ. Αγιαννίδου Σταυρούλας για το μήνα Νοέμβριο, της αντιδημάρχου κ. Μπιτζίδου Σοφίας για το μήνα Δεκέμβριο και του εντεταλμένου Δημ. Σύμβούλου κ. Καρπουχτσή Κων/νου για το μήνα Νοέμβριο.  Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Δεκ. 2015 - 11:59