Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών

Έξι άτομα συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια. Τρεις από αυτούς αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που παρείχε κατάλυμα σε 11 αλλοδαπούς μέχρι να τους προωθήσουν σε χώρες τις Ευρώπης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στις Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών και Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. Βόλβης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς και αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. Δέλτα, εντόπισαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα οχήματα που μετέφεραν παράνομα συνολικά επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, αλλοδαποί 24 και 18 ετών και 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας αντίστοιχα.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγοί, οι οποίοι δε διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες ικανότητας οδήγησης, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο από αστυνομικούς. Ωστόσο, συνελήφθησαν λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Έκρυβαν αλλοδαπούς σε δύο διαμερίσματα

Επίσης, σε επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή των Συκεών στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρείς αλλοδαπούς, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που προωθούσαν και παρείχαν κατάλυμα σε έντεκα αλλοδαπούς, στερούμενους εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Οι αλλοδαποί διέμεναν σε δύο διαμερίσματα μέχρι να προωθηθούν, σε δεύτερο χρόνο, σε χώρες της Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν πέντε ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 13 Μάιος. 2022 - 09:58