Συγκέντρωση τρακτέρ στη διασταύρωση Λευκώνα

Και στο «βάθος» Προμαχώνας
Οι Σερραίοι αγρότες "ζεσταίνουν" τα τρακτέρ για Προμαχώνα.

Το δρόμο των δυναμικών κινητοποιήσεων φαίνεται πως επιλέγουν οι Σερραίοι αγρότες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής του πανσερραϊκού ενωτικού αγροτικού μετώπου όλα τα τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί στις πλατείες των χωριών θα συναντηθούν στη διασταύρωση του Λευκώνα, την Παρασκευή  15 Ιανουαρίου, στις 12μ.

Οι «φωνές» που τάσσονται υπέρ του κλεισίματος στον Προμαχώνα πληθαίνουν και όλα δείχνουν πως οι γεωργικοί ελκυστήρες θα κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμό με την πρόθεση να τον αποκλείσουν.

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών σε συνδυασμό με τις «άγριες διαθέσεις» των αγροτών, οι οποίοι δέχονται καίρια πλήγματα τόσο σε φορολογικό όσο και σε ασφαλιστικό επίπεδο, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μίγμα, που αν πυροδοτηθεί μπορεί να προξενήσει δυσάρεστες εξελίξεις.

Ενδιαφέρον θα έχει, πάντως, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο κλείσιμο του Προμαχώνα.

Οι Σερραίοι αγρότες, πάντως, ζεσταίνουν τις μηχανές τους και δείχνουν αποφασισμένοι για μία ακόμη φορά να βγουν στους δρόμους και να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση αψηφώντας ακόμα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένονται για τις επόμενες ημέρες καθώς όπως υποστηρίζουν δεν τους επηρεάζει το κρύο γιατί η αντίδρασή τους ενεργοποιείται από τα «καυτά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν!

Πιθανό φαντάζει και το ενδεχόμενο της διάσπασης των δυνάμεων των αγροτών. Να δημιουργήσουν το δικό τους μπλόκο στη γέφυρα του Στρυμόνα, στην περιοχή των Κερδυλλίων, φέρονται να αποφάσισαν οι αγρότες της Αμφίπολης και της Μαυροθάλασσας, ενώ δεν αποκλείεται αγρότες από την περιοχή του Παγγαίου να συγκεντρώσουν τους γεωργικούς τους ελκυστήρες στη διαστάυρωση της Παλαιοκώμης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Ιαν. 2016 - 21:45