Στον… έβδομο ουρανό πέταξε το παιδικό των Ικάρων με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Στον… έβδομο ουρανό πέταξε το παιδικό των Ικάρων κατακτώντας το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κερδίζοντας στο κλειστό του Ευμοίρου-Ξάνθης, την ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής με 63-50 και πλέον «ανοίγει τα φτερά» του για την επόμενη φάση που διεξαχθεί στην Σταυρούπολη-Θεσσαλονίκης από 19 έως 23 Απριλίου.

Εκεί οι παίκτες του Νίκου Αθανασίου θα αγωνισθούν σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ενώσεων Χαλκδικής, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτ. Μακεδονίας (ήδη έχει αναδειχθεί η ομάδα των Γρεβενών).

Αξιοθαύμαστο είναι και το γεγονός ότι το παιδικό των Ικάρων κατέκτησε αήττητo το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Την ικανοποίησή του για την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση εξέφρασε σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Αθανασίου, αποδίδοντας τα εύσημα στους παίκτες του για την απόδοσή τους.

«Από την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε θέσει ως στόχο τον τελικό. Το σημαντικό είναι ότι στα νοκ αουτ παιχνίδια πιάσαμε πολύ καλή απόδοση».

Η πολύ καλή άμυνα αποτελεί το «όπλο» του παιδικού των κυανοκίτρινων κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε κανένα από τα παιχνίδια που έδωσαν δεν δέχθηκαν πάνω από 50 πόντους.

«Από τη στιγμή που επιτεύχθηκε ο στόχος μας, τώρα πλέον κυνηγάμε την πρόκριση στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν από την αρχή του πρωταθλήματος το καλύτερο για την Σερραϊκή ομάδα. Σε αυτή την περίοδο κατόρθωσαν οι κυανοκίτρινοι να «χτίσουν» και μια διαφορά ασφαλείας στον τελικό με την ΑΕ Κομοτηνής, καθώς στο ημίχρονο είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ, με τους αντιπάλους τους να προηγούνται με 27-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, οι μικροί αθλητές των Ικάρων με το μεγάλο, όμως, πάθος τους για διάκριση, έγιναν «υπερηχητικοί», φθάνοντας στο τέλος της περιόδου να προηγούνται με 55-37.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα επέδειξαν τη δέουσα ψυχραιμία και δεν άφησαν στους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή.

Έτσι, με το τελικό 63-50 στέφθηκαν πρωταθλητές ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πέτυχαν άλλη μια σημαντική διάκριση για το σερραϊκό μπάσκετ, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη.

O Λευτέρης Σίμογλου ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ικάρων με 24 πόντους, ο Ανέστης Κοπίλης  14 ( 4 τρίποντα), ο Βασίλης Τσέλιος 10, ο Θανάσης Τοπάλης 8 (2 τρίποντα) , ο Αντώνης Αποστολίδης 4 και ο Δημήτρης Γκουντίδης 3 (1 τρίποντο) ενώ συμμετοχή είχαν οι: Παπανίκος Ι., Τσιαπκώλης, Κούλικας, Μουτσίδης, Καμήλαλης, Κερέζης,Δημόπουλος, Παπανίκος Μ. και Σαρρής.

Στο πλευρό της ομάδας του παιδικού βρέθηκε και η διοίκηση των Ικάρων εξασφαλίζοντας διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Ξάνθης, ώστε οι παίκτες να προλάβουν να ξεκουραστούν και να προσαρμοστούν ενόψει του τελικού.

Τα τμήματα υποδομών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση της ομάδας και αυτό κατέδειξε το γεγονός ότι επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος των Ικάρων κ. Άρης Αθανασιάδης μαζί με τον γενικό γραμματέα κ. Γιάννη Δεσποτίδη.

Σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γ. Δεσποτίδης αναφέρει τα εξής:

«Αυτό που μένει τελικά από μία αθλητική επιτυχία είναι η χαρά για τη δικαίωση της προσπάθειας των πρωταγωνιστών : Των αθλητών και των προπονητών κατά κύριο λόγο αλλά και των οικογενειών τους... Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν κι ένα ευχαριστώ σ' αυτούς που μας έδωσαν την ευκαιρία να χαρούμε μαζί τους. Και το ταξίδι συνεχίζεται...»

Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 02 Απρ. 2017 - 15:16