Στο Βελιγράδι για την «πρωτιά» ο Ολυμπιακός

Προτελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία ματς για να προκριθεί στα πλέι οφ ως πρώτος της regular season, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει την πρωτιά μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ακόμη σε ένα... τραβηγμένο σενάριο, αν δηλαδή ηττηθούν κατά την 33η αγωνιστική οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μονακό (και οι τρεις). O Παναθηναϊκός απλώς περιμένει να ολοκληρωθεί... άδοξα για φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι του. Στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, θα επιδιώξει την Πέμπτη (6/4, 20:00) να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάληψη της πρώτης θέσης ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής. Την Παρασκευή (7/4, 21:00), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Άλμπα Βερολίνου.    

H Μπαρτσελόνα θα τερματίσει στη 2η θέση, αν επικρατήσει της Αρμάνι στο Μιλάνο σε συνδυασμό με νίκη του Ολυμπιακού και ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η τελευταία θα είναι 3η οριστικά, αν ηττηθεί από την Μπάγερν, η Μονακό ηττηθεί και η Μπαρτσελόνα νικήσει. Η Μονακό θα είναι 4η αν ηττηθεί από την Παρτιζάν ή ακόμη κι αν νικήσει αλλά παράλληλα νικήσουν και οι Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. 

Η "back to back" πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, αγωνίζεται στον τουρκικό «εμφύλιο» απέναντι στη Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη (6/4, 20:45). Με ήττα από τη Φενέρ (εκτός οι Ουίλμπεκιν και Μπούκερ), η Εφές μένει οριστικά εκτός πλέι οφ. Την ίδια ώρα, η Φενέρ εξασφαλίζει την πρόκριση στους «8», με δική της νίκη επί της Εφές και ήττα για μία εκ των Μπασκόνια και Ζαλγκίρις. 

Αναφορικά στην 8η θέση, για την οποία έχει... λόγους να ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, η Μπασκόνια εξασφαλίζει από την 33η αγωνιστική την πρόκριση στα πλέι οφ με νίκη επί της Βιλερμπάν αν όμως ηττηθεί η Ζαλγκίρις. Την ίδια ώρα, η ομάδα της Λιθουανίας θα μείνει εκτός σε περίπτωση δικής της ήττας από τη Μακάμπι, σε συνδυασμό με νίκες για Μπασκόνια και Φενερμπαχτσέ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 06 Απρ. 2023 - 10:56