Smart Agro Lab: Νέα θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

Το Smart Agro Hub απευθύνει πρόσκληση σε εν δυνάμει επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Smart Agro Lab, ένα πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στον τομέα της αγροδιατροφής. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, στις 15 Οκτωβρίου 2023, θα προκριθούν στην επόμενη φάση έως 35 ομάδες, οι οποίες θα λάβουν ευρεία και εξειδικευμένη καθοδήγηση για την ανάπτυξη της ιδέας τους και τον προσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για συνέργειες με άλλες startups εντός της θερμοκοιτίδας.  

Η υποστήριξη για την επώαση νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων, θα είναι πολυεπίπεδη. Ειδικότερα,  περιλαμβάνει εκπαίδευση και καθοδήγηση από έμπειρους mentors, δικτύωση με επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, τεχνικούς επενδυτές και φορείς, συνεργασία με το Smart Agro Hub και τις εταιρείες του μετοχικού του σχήματος, καθώς και πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης (κεφάλαιο κίνησης, υλικοτεχνική υποδομή, συμβουλευτικές υπηρεσίες νομικής φύσεως). 

Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, γενικός διευθυντής του Smart Agro Hub, δήλωσε σχετικά: «Στο Smart Agro Hub πιστεύουμε ότι οι φρέσκες και δημιουργικές ιδέες που παράγονται είτε από νέους ταλαντούχους, είτε από έμπειρους και παθιασμένους επαγγελματίες είναι το κλειδί για την εξέλιξη της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σχεδιάστηκε με στόχο να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της ευφυούς και ψηφιακής γεωργίας και να παρέχει την υποστήριξη, τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία προκειμένου πρωτοποριακές ιδέες να εξελιχθούν σε ώριμες επιχειρήσεις. Μέσα από το πρόγραμμα, προσβλέπουμε σε ένα οικοσύστημα που θα προωθεί τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία, τη βελτίωση της αποδοτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την αναβάθμιση της αγροδιατροφικής αλυσίδας». 

Το Smart Agro Hub είναι ένα πρότυπο κέντρο ικανοτήτων στον τομέα της ευφυούς γεωργίας, που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων, νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεισφέρει στην προαγωγή της καινοτομίας και των νέων επιχειρηματικών μοντέλων σε κλάδους προτεραιότητας όπως η έξυπνη γεωργία, τα τρόφιμα, η αγροδιατροφή κά.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Σεπ. 2023 - 10:23