Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Καλούν τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τα μπλόκα.

Αποφασισμένοι να σκληρύνουν από αύριο τη στάση τους είναι οι Σερραίοι αγρότες. Όλα δείχνουν ότι τη Δευτέρα θα επαναληφθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα εικόνες του 2009 και 2010.

Ο αποκλεισμός του τελωνείου αναμένεται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων. Οι αγρότες δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο απέναντι σε μια κυβέρνηση που σε οικονομικό «μαρασμό» και «στραγγαλισμό» τον πρωτογενή τομέα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από μπλόκα που έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν, σήμερα, στον Προμαχώνα. Διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουν απτόητοι τον αγώνα τους, χωρίς δισταγμούς και πισωγυρίσματα.

Κάλεσαν τον πρωθυπουργό αν θέλει να κάνει μαζί τους διάλογο να επισκεφθεί τα μπλόκα, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι «δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ». Η πρόσκλησή τους ήταν ξεκάθαρη: «Ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα μπλόκα. Τον καλούμε, λοιπόν, να βγει από το γραφείο του και να έρθει εδώ. Στην «πηγή» των αγροτών και κτηνοτρόφων».

Οι αγρότες σχολίασαν και τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος υποστήριξε ότι η απόσυρση του ασφαλιστικού ισοδυναμεί με υπονόμευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τη θλιβερή και επιβεβαίωση του δίκαιου του αγώνα τους..

Γεγονός, πάντως, είναι ότι τόσο το μπλόκο του Προμαχώνα όσο και εκείνο των Κερδυλλίων ενισχύονται διαρκώς και το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών είναι υψηλό και σε καμμία περίπτωση δεν φαίνονται διατεθιμένοι να αποσυρθούν από τα μπλόκα που έχουν δημιουργήσει. Αντιθέτως, δείχνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τόσο το ασφαλιστικό όσο και το φορολογικό νομσχέδιο.

Για την ερχόμενη Τετάρτη ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών έχει αποφασίσει το κλείσιμο των καταστημάτων ως έκφραση συμπαράστασης στους αγρότες αλλά και διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 24 Ιαν. 2016 - 21:44