Σήμερα «κληρώνει» για την προκαταβολή του 70% της Ενιαίας Ενίσχυσης

Ζήτημα ωρών φαίνεται πως είναι η πίστωση της προκαταβολής 70%  της Ενιαίας Ενίσχυσης  στους δικαιούχους αγρότες.  Το «πράσινο φως» θα δοθεί με την έγκριση της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας Πειραιώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών απαιτεί μόνο μερικές ώρες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει  τα χρήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς  των παραγωγών από σήμερα  το βράδυ,, προκειμένου  να αρχίσουν να φαίνονται στους  λογαριασμούς  των παραγωγών από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ώστε να ξεκινήσουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και από τα γκισέ της Τράπεζας Πειραιώς τη ∆ευτέρα 22 του µήνα.

Υπενθυµίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαµβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόµα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

Όσον αφορά την σύβαση – στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – αναφέρουν ότι δεν έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη που ήταν σε ισχύ έως και τις 18 Αυγούστου.  

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 18 Οκτ. 2018 - 07:42