Σερρών Θεολόγος: Το Μαξίμειο υπηρετεί το όραμα της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς(Βίντεο-Φωτό)

Το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο αποτελεί αποδεδειγμένα εδώ και 24 χρόνια μια εξαιρετική πνευματική κυψέλη. Η φετινή χρονιά, μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας, ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς οι εγγραφές βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, όπως επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, μετά τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου.

Ήρθε η στιγμή ανέφερε ο κ. Θεολόγος «να θέσουμε την χείραν επί το άρορτρον και να ξεκινήσουμε την πνευματική εργασία».

Ο Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αποτελεί Μήτρα που γεννά πολιτισμό με λαμπρά δείγματα που απολαμβάνει το γένος των Ελλήνων αλλά και ολόκληρος ο κόσμος. Μεταξύ των άλλων στο Μαξίμειο διδάσκονται Βυζαντινή Μουσική και Αγιογραφία, παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακοί χοροί και ρομποτική.

Ο κ. Θεολόγος έκανε ειδική αναφορά στην σπουδαιότητα του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, σημειώνοντας ότι με γόνιμο και ουσιαστικό τρόπο φώτισε ολόκληρη την Οικουμένη.

maximeio_serres_agiasmos_2022_2.jpg

«Η Δύση και ο κόσμος ολόκληρος χρωστά στην καθ’ ημάς Ανατολή το φως που μεταλαμπαδεύεται στον ακτινοβόλο φάρο του Μαξιμείου  σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να μάθουν τη μεγάλη και ιερή παράδοση της Εκκλησίας και του γένους».

Στο πνευματικό κέντρο της ΙΜΣΝ, όπως υπογράμμισε, μπορεί κάποιος να αποκτήσει επιπλέον εφόδια που κρίνονται απαραίτητα στη ζωή. Στη βάση της συλλογικής και εθελοντικής προσπάθειας που συντελείται στο Μαξίμειο βρίσκεται, τόνισε ο κ. Θεολόγος, το όραμα της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς προς τον Σερραϊκό λαό.

Το όραμα, πρόσθεσε, αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε ανθρωπίνου έργου και μας οδηγεί από πρόοδο σε πρόοδο.

maximeio_serres_agiasmos_2022.jpg

Όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα του Μαξιμείου διδάσκονται, ανέφερε, τι είναι αυτό που ωραιοποιεί και ιεροποιεί τον άνθρωπο.

Στον αγιασμό παρέστησαν ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παν. Σπυρόπουλος, ο διοικητής του 10 Σ.Π. συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σερρών κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δινάκης, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάν. Καραβασίλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Νικ. Παπανίκος.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 28 Σεπ. 2022 - 10:29