Σέρρες: Συμμορία φόβος και τρόμος λήστευε και έκλεβε με χρήση βίας

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ληστεία και κλοπές από οικίες σε περιοχές του Δήμου Ηράκλειας, ενώ σε μία περίπτωση έδρασαν και σε χωριό του Δήμου Εμ. Παππά.

Οι συλληφθέντες έκαναν χρήση βίας προκειμένου να αποσπάσουν οχήματα, χρήματα και κοσμήματα.  Σύμφωνα με την αστυνομία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, σε χωριό του Δήμου Ηράκλειας,  απέσπασαν με τη χρήση βίας από έναν άντρα ένα όχημα αξίας 6.000 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, ενεργώντας από κοινού, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα, αφαίρεσαν μέσα από την οικία του ένα όχημα, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

diarrixeis_serres_ergaleia.jpg

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 σε περιοχές των Σερρών, ενέχονται σε:

•           1 απόπειρα ληστείας, όπου με σωματική βία και απειλή με ρόπαλο σε βάρος ημεδαπού, προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν,

•           2 κλοπές από οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ,

•           1 κλοπή οχήματος αξίας 6.000 ευρώ από οικία,

•           2 απόπειρες κλοπής οχημάτων και

•           1 απόπειρα κλοπής από οικία.

Τα προαναφερόμενα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, μία βαριοπούλα και ένα κόφτης μετάλλων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών, όπου και θα βρεθούν αύριο το μεσημέρι.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 09 Ιουν. 2022 - 10:24