Σέρρες: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Κορυφώνονται στις Σέρρες οι εκδηλώσεις για τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σε λίγη ώρα θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Στην συνέχεια θα τελεστεί μνημόσυνο στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Θα ακολουθήσει η παρέλαση στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΩΡΑ 07.00     - Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών
ΩΡΑ  08.00    - Έπαρση της Σημαίας της πόλης
ΩΡΑ 11.00     - Θα τελεσθεί  Επίσημη Δοξολογία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος    Μητροπολίτης Σερρών  και Νιγρίτας κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ και θα   συμπαρασταθεί  ο Ιερός  κλήρος της πόλης.                      
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της  ημέρας από τον Μπερμπερίδη Σάββα- Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.
 ΩΡΑ 11.30    - Μετάβαση στον ανδριάντα του ΕΜΜ. ΠΑΠΑ  στην πλατεία      Ελευθερίας.
 - ΄Εναρξη τελετής
-  Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της    Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων κ.λ.π.
 - Σιγή ενός λεπτού.
 - Εθνικός ΄Υμνος.
Τέλος τελετής.
   ΩΡΑ 12.00   -Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Οδηγών και Τμημάτων  των Ενόπλων Δυνάμεων.
 -Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα «Κωνσταντίνος
Καραμανλής» του Διοικητηρίου με περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Τελετάρχες  ορίζονται οι κ.κ. Πολυχρόνης Κουκουζέλης και Κωνσταντίνος  Αργυρίου, υπαλλήλοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 28 Οκτ. 2022 - 09:40