«Σεισμό» αναμένεται να προκαλέσουν τα «Football Leaks»

Περισσότερα από 18,6 εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν το ποδόσφαιρο, έχουν αποκαλυφθεί από τα «Football Leaks», που αποτελούν την μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην Ιστορία του λαοφιλέστερου αθλήματος.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα αξιολογήθηκαν για μήνες από το δίκτυο Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Συνεργασιών των δεδομένων και τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να δημοσιευθούν στις 11 Μαΐου από το Spiegel.

Οι Ράφαελ Μπούσμαν και Μίκαελ Βούλτσινγκερ περιγράφουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τον Τζον, τον άνθρωπο που από κυνηγός έγινε κυνηγημένος.

Στο βιβλίο που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, υπάρχουν αποκαλυπτικές ιστορίες για σταρ όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, για τις «υπόγειες» συναλλαγές με Κροάτη συνεργάτη μάνατζερ παικτών, καθώς και για φορολογικές απάτες.

Τα αποσπάσματα της προδημοσίευσης δείχνουν πώς επηρρεάζουν τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο οι χορηγοί και οι επενδυτές, ακόμη και όσον αφορά το Champions League.

Μάλιστα γίνεται ευθεία σύνδεση της Adidas με όλα αυτά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το λογότυπο της εν λόγω εταιρείας κοσμεί σε περίοπτη θέση το πούλμαν της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και πως είναι διατεθειμένη να δαπανήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει αποκλειστική συνεργασία με τους «μερένχες».

www.naftemporiki.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 06 Μάιος. 2017 - 21:00