Σε τροχιά υλοποίησης ο νέος πυροσβεστικός σταθμός Σερρών με κονδύλια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Σε φάση υλοποίηση εισέρχεται ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στην πόλη των Σερρών, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι απαραίτητες γεωλογικές εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου.
Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλή έχουν δεσμευθεί 4.000.000 ευρώ για την κατασκευή του νέου κτηρίου από πιστώσεις του ΠΔΕ 2021. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι το ΚΤΥΠ Α.Ε., που αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Αξίζει να σημειώσουμεότι όλες οι απαιτούμενες χρονοβόρες μελέτες ολοκληρώθηκαν από τις εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου τον τελευταίο χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου κτηρίου.
Στον χώρο ανέγερσης του νέου πυροσβεστικού σταθμού βρέθηκε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλή, κ. Γιάννης Χατζόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι οι γεωλογικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

sotiris_dimitrakis_dioikitis_pirosvestikon_yphresion_serron.jpg


Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου προβλέπει ότι θα παραδοθεί κα θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022. Ο υφιστάμενος πυροσβεστικός σταθμός κατασκευάσθηκε το 1960 και δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες της υπηρεσίας καθώς κρίνεται ανεπαρκές και δεν πληροί ούτε όρους υγιεινής ούτε στεγαστικές ανάγκες.  Το κτήριο αυτό θα επανέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών προκειμένου να αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς.
Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κ. Σωτήρης Δημητράκης, σημειώνοντα πως η δημιουργία ενός νέου Πυροσβεστικού Σταθμού θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Σερραίους πολίτες και θα λύσει λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας.
Το νέο κτήριο θα ανεγερθεί επί της οδού Ολυμπίου στις Σέρρες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα δημοπρατηθεί εντός του 2021.

Τι περιλαμβάνεται στο έργο
Σχετικά με το νέο κτήριο η στάθμη του ισογείου περιλαμβάνει το αμαξοστάσιο με το συνεργείο, τον χώρο εισόδου και αναμονής κοινού, το τηλεφωνείο, τα γραφεία Αξιωματικού Υπηρεσίας, ΠΣΕΑ και διαχείρισης υλικού, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και χώρους κυκλοφορίας.
Η στάθμη του α’ ορόφου περιλαμβάνει τους θαλάμους διαμονής ανδρών και γυναικών, τους θαλάμους του Αξιωματικού Υπηρεσίας και του Επιχειρησιακού Αξιωματικού, χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και χώρους κυκλοφορίας.
Η στάθμη του β’ ορόφου περιλαμβάνει τα γραφεία Διοικητή, Υποδιοικητή, κίνησης και ανακριτικό, την γραμματεία, την αίθουσα χειρισμού εκτάκτων συμβάντων, το γραφείο πυρασφάλειας, τον θάλαμο του Διοικητή, χώρους υγιεινής και χώρους κυκλοφορίας.
Το κτήριο εξυπηρετείται ως προς την κατακόρυφη κυκλοφορία από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ υπάρχει αναβατόριο μέσω του οποίου συνδέεται ο χώρος του αμαξοστασίου με τους χώρους αποθήκευσης υλικών του υπογείου.
Στον περιβάλλοντα χώρο διατάσσονται θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ο πύργος ασκήσεων και περιοχές πρασίνου με φύτευση.
Το κτήριο εξυπηρετείται ως προς την κατακόρυφη κυκλοφορία από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ υπάρχει αναβατόριο μέσω του οποίου συνδέεται ο χώρος του αμαξοστασίου με τους χώρους αποθήκευσης υλικών του υπογείου.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 19 Ιαν. 2021 - 19:09