Σε σπασμένο σωλήνα οφείλεται η διαρροή νερού στο ανάχωμα Αχινού

Σε σπάσιμο σωλήνας αποδίδει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με ανακοίνωσή της τη διαρροή που παρατηρήθηκε στο ανάχωμα του Αχινού, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τις αιχμές της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας περί «προβληματικής και ανεύθυνης διαχείρισης των έργων από την Περιφέρεια». Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η εργολαβία που εκτελέστηκε στα διαρρηγμένα αναχώματα αφορούσε στην αποκατάσταση των ρηγμάτων και στην ενίσχυση των εν λόγω αναχωμάτων. Οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν έγιναν κατά γενική ομολογία με τον καλύτερο τρόπο.

Η διαρροή που υπήρξε στο ανάχωμα του Αχινού δεν οφειλόταν σε παράβλεψη δική μας ή σε κακοτεχνία του εργολάβου, καθώς όπως διαπιστώθηκε αυτό που την προκάλεσε ήταν η ύπαρξη ενός σωλήνα στο σημείο, ο οποίος διερράγη και προκάλεσε τη ζημιά. Να τονιστεί πως ο σωλήνας ήταν καλυμμένος με αποτέλεσμα η θέασή του να είναι αδύνατη κατά τη διαδικασία των εργασιών αποκατάστασης. Η ύπαρξή του στο σημείο , η οποία  και είναι σαφώς η αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα , καταδεικνύει  μάλιστα την ανευθυνότητα με την οποία κάποιοι κάτοικοι – που ευτυχώς αποτελούν ισχνή μειοψηφία- αντιμετωπίζουν τα αναχώματα.

Αμέσως μόλις ανέκυψε το πρόβλημα η κινητοποίηση της Περιφέρειας και των αρμόδιων υπηρεσιών της ήταν άμεση και ο εργολάβος έσπευσε στο σημείο και προχώρησε στην αποκατάσταση, χωρίς μάλιστα αυτό να αποτελεί τυπική υποχρέωσή του αφού δεν επρόκειτο για δική του αστοχία.

Με όλα τα παραπάνω λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο πως οι ισχυρισμοί περί «προβληματικής και ανεύθυνης διαχείρισης των έργων από την Περιφέρεια» ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή της  Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, πέφτουν στο κενό και αποδεικνύουν πως δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση για το θέμα πριν τη σύνταξη του συγκεκριμένου κειμένου.

Σε ένα πράγμα ωστόσο θα συμφωνήσουμε με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα. Πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση και να χρηματοδοτήσει έργα μείζονος σημασίας , ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να προχωρούμε σε «μπαλώματα», όπως επίσης αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή». 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 01 Απρ. 2016 - 16:26