Σε «κενό αέρος» έπεσαν οι Ίκαροι

Σε απρόσμενο «κενό αέρος» έπεσε η ομάδα των Ικάρων, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα μέσα στο «σπίτι» από την ομάδα του Αγρινίου με 50-60. Οι κυανοκίτρινοι πλήρωσαν την αφλογιστία τους, δίνοντας τη δυνατότητα στην φιλοξενούμενη ομάδα να αποδράσεις από το ΔΑΚ Σερρών με το ροζ φύλλο αγώνα.

Στην πρώτη περίοδο η ομάδα των Ικάρων ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα, πράγμα σπάνιο στα φετινά παιχνίδια και ειδικότερα σε αυτά εντός έδρας, όπου στο ΔΑΚ Σερρών, όλη η ομάδα ξεκίνα πολύ δυνατά και έχει απαντήσεις απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Βέβαια σε αυτό συμβάλει τα μέγιστα και ο Γιάννης Κακιούζης, που όταν είναι υγιής τραβάει τους Ικάρους, από νωρίς μπροστά. Αυτή την φόρα, κάτι ο τραυματισμός του έμπειρου forward που τον κράτησε εκτός προπονήσεων για κάποιες μέρες, κάτι το δυναμικό ξεκίνημα από την περιφέρεια του Αγρίνιου, έφερε τους φιλοξενούμενος σε θέση ισχύος! Τα 5 τρίποντα των παικτών του coach Διαμαντάκου και η αδυναμία στο σκοράρισμα είτε μέσα από την ρακέτα είτε από την περιφέρεια για την Σερραϊκή ομάδα, την άφησε 9 πόντους πίσω και το δεκάλεπτο έκλεισε 25-14.

Στην Β ΄περίοδο οι «κυανοκίτρινοι»… άκουσαν τον Στέργιο Ποργιόπουλο, ανέβασαν την απόδοση τους στην περιφερειακή άμυνα και βρήκαν διαδρόμους με τον Γκάτζια, προκειμένου να μειώσουν την διαφορά στο σκορ. Η πιεστική άμυνα οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε λάθος επιθετικές επιλογές και αστοχία ενώ αντίθετα η σύνδεση… με το καλάθι αποκαταστάθηκε και στο 15’ η διαφορά είχε φτάσει στο -3 για τους Ικάρους 24-27. Η αντεπίθεση μέχρι το ημίχρονο δεν ολοκληρώθηκε και οι παίκτες του Αγρινίου πήγαν στα αποδυτήρια με ένα σημαντικό προβάδισμα 6 πόντων 32-28.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου το staff των Ικάρων είχε την ευκαιρία να ηρεμήσει τους παίκτες, να επισημάνει τις παραλείψεις και να τονίσει τις αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα οι Σερραίοι να βγουν ακόμα καλύτεροι και να προσπαθήσουν να κάνουν την ολική ανατροπή. Πράγματι με τον Γιάννη Κακιούζη να ανεβαίνει επιθετικά οι Ίκαροι ισοφάρισαν τον αγώνα στο 36-36 αλλά χωρίς πλουραλισμό στην επίθεση δεν συνεχίστηκε η αντεπίθεση και το Αγρίνιο ήταν νικητής και στην τρίτη περίοδο με σκορ 46-43.

Στην τελευταία περίοδο, το Αγρίνιο διαχειρίστηκε καλύτερα τις δυνάμεις του, πήρε δεύτερες επιθέσεις και σημείωσε τα απαραίτητα καλάθια, ώστε να γεμίσει άγχος τους Ικάρους, που μπροστά στο φάσμα της πρώτης ήττας, δεν είχαν καθαρό μυαλό. Το 46-52, έγινε 58-50 και τρία λεπτά πριν το τέλος 60-50, χωρίς μάλιστα καμία απάντηση, αφού τα τρίποντα δεν μπήκαν και οι επιθέσεις δεν έβγαζαν εμπιστοσύνη. Δείγμα της κακής μέρας για τους γηπεδούχους, ήταν οι μόλις, 50 πόντοι που σημειώθηκαν και αποτελεί φετινό αρνητικό ρεκόρ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

Δεκάλεπτα: 14-25, 28-34, 43-46, 50-60

Διαιτητές: Ντούρας-Ελευθεριάδης

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Στέργιος Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης, Γρίψιος 2, Σιδερίδης, Γεωργιανός 4, Κεμανετζής, Τοπάλης, Φώτογλου 6(2), Γκάτζιας 17(3), Θολιώτης, Κακιούζης 21

VIVECHROM Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Γιάννης Διαμαντάκος): Τασόπουλος 13(1), Μπερερής 8, Κυριλής Θ., Μουρατίδης 12(2), Γκρέκας 10(2), Κυριλής Δ., Τάσσος 3(1), Κασαμπαλής 10, Μήτσου 4, Σταύρου, Ρέντζιος, Τάγκας

Β’ Εθνική – 17η αγωνιστική

Χαρίλαος Τρικούπης – Ελίμεια 76-60
Χαλκηδόνα – Τιτάνες Παλαμά 85-71
Στρατώνι – Καβάλα 59-65
Φάρσαλα – Ασπίδα Ξάνθης 67-62
Ικαροι Σερρών – Αγρίνιο 50-60
Ερμής Λαγκαδά – Ανατόλια
Μαχητές Πειραματικού Πεύκων – Γέφυρα 65-66

Ρεπό: Πευκοχώρι

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 11 Φεβ. 2018 - 22:49