«Ραντεβού» Ευρώπης στο ΣΕΦ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Στο ΣΕΦ, στις 21:30 απόψε (31/3), ο Ολυμπιακός και o Παναθηναϊκός, παίρνουν θέση στο τζάμπολ, για την 32η αγωνιστική της Euroleague. Αυτή είναι η 23η φορά που «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σε επίπεδο Ευρώπης.

Φαβορί είναι αδιαμφισβήτητα η ομάδα του Πειραιά. Πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, με 22-9 νίκες, προερχόμενη από νικηφόρο σερί 12-0 επί των «πρασίνων» σε όλες τις διοργανώσεις και από 3-0 στη Euroleague. Κυρίως, όμως ο φετινός Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει ένα απολαυστικό μπάσκετ, έχει ισάξιες λύσεις από τον πάγκο, πολλούς παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα και ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κάουνας από τη... γραμμή της εκκίνησης. Ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για τη νίκη απόψε όχι μόνο γιατί απέναντί του βρίσκεται ο «αιώνιος» Παναθηναϊκός, αλλά και γιατί διακυβεύεται η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Ο Ολυμπιακός έγινε φέτος η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ προχθές (29/3) με τη νίκη του επί της Βιλερμπάν έγινε και η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τώρα, στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές θέλει να προκριθεί στα πλέι οφ ως πρώτος της κανονικής περιόδου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Μουσταφά Φαλ επιστρέφει (σ.σ. είχε μείνει εκτός λόγω ίωσης με τη Βιλερμπάν), ενώ εκτός δωδεκάδας θα μείνει ο Κέιναν, αφού αν και επέστρεψε από τις ΗΠΑ (σ.σ. ταξίδεψε για τη γέννηση της κόρης του) δεν έχει κάνει προπόνηση με την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να βάλει φρένο στο επονείδιστο αρνητικό σερί 12-0 από τον Ολυμπιακό και η νίκη είναι το ζητούμενο για λόγους γοήτρου. Ο προπονητής του, Χρήστος Σερέλης, θα βρεθεί για πρώτη φορά όρθιος στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκή «μητέρα των μαχών». Εκείνος, πάντως δεν έχει... ευθύνη για το ρεκόρ 11-20 των «πρασίνων» στη Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού μέχρι πριν λίγες εβδομάδες προπονητής ήταν ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Προσπαθώντας να... μαζέψει τ’ ασυμμάζευτα και διαμηνύοντας στους παίκτες του πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη. Οι παίκτες του θέλουν να έχουν συνέχεια μετά τη νίκη τους επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ την Τρίτη (28/3) και να διπλασιάσουν τα θετικά αποτελέσματα μέσα στη «διαβολοβδομάδα». Την ίδια ώρα, όμως στην Basket League προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή από την ΑΕΚ ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Είναι και οι απουσίες που δεν βοηθούν... Ο Σερέλης δεν υπολογίζει στον Ματέους Πονίτκα (διάστρεμμα), στον Νέιτ Ουόλτερς (γόνατο), ενώ εξαιρετικά αμφίβολος (αμυγδαλίτιδα) είναι από χθες και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης). Η επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη στις προπονήσεις αποτελεί ευχάριστη είδηση, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να επιστρέφει... στο ΣΕΦ ως παίκτης πλέον των «πρασίνων». Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πίεση και στο ΣΕΦ θα μεταβεί για ό,τι καλύτερο και ό,τι προκύψει.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 31 Μαρ. 2023 - 12:30