Πρωταθλητές Ελλάδας οι Νέοι της ΕΠΣ Σερρών

«Το 1-0 κατάφεραν 2-3 να το κάνουν και το κύπελλο με τίποτα δεν χάνουν». Η νικητήρια αυτή μαντινάδα αφορά στην ομάδα Νέων της ΕΠΣ Σερρών, που κατόρθωσε να κερδίσει με 3-2 το αντίστοιχο συγκρότημα του Ηρακλείου-Κρήτης και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Οι Σερραίοι «πλήρωσαν» το μουδιασμένο ξεκίνημά τους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 17ο λεπτό, ύστερα από γκολ που σημείωσε ο Νοικοκυράκης.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ζαχαρία Καφτάνη ανασυντάχθηκαν και πέρασαν στην ανεπίθεση.

Στο 39ο λεπτό ο Σιψής αφού πρώτα κυνήγησε μια φάση που έμοιαζε χαμένη πήρε την μπάλα, προσποιήθηκε πολύ ωραία και με τέλειο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι.

Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ της ομάδας των Σερρών ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Αραμπατζή να εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ, στέλνοντας στο «παραθυράκι» του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Το «κερασάκι» στην τούρτα του «ονειρικού» εξαλέπτου για τους Σερραίους ήρθε στο επόμενο λεπτό(45΄), όταν ο Φάκης καραδοκούσε και εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία του κεντρικού διδύμου των αντιπάλων «γράφοντας» με ψύχραιμο πλασέ το 3-1 αλλά παράλληλα και «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του Σερραϊκού ποδοσφαίρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί αύξησαν την πίεσή τους επιδιώκοντας να μειώσουν το σκορ και να φθάσουν στην ισοφάριση. Ωστόσο, το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να μειώσουν στο 62ο λεπτό με τον Μακρυγιαννάκη.

Οι Αραμπατζής, Σιψής και Γιαξής θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει συμπαίκτες και φιλάθλους από το «καρδιοχτύπι» αν εκμεταλλεύονταν πιο αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Η απόκρουση του Μαδένη και η «συνδρομή» του οριζόντιου δοκαριού γλίτωσαν την ομάδα της ΕΠΣ Σερρών από το «εγκεφαλικό» της τελευταίας στιγμής. Έτσι το σφύριγμα του διαιτητή κ. Κοσικίδη βρήκε όλη την αποστολή να πανηγυρίζει μια μεγάλη επιτυχία για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο μετά από 23 χρόνια.

Στο Β΄ημίχρονο οι Κρητικοί παρότι πίεσαν κατάφεραν μόν να μειωσουν σε 3-2 στο 62΄ με τον Μακρυγιαννάκη. Βέβαι άθηκαν και από τις δυο μεριές πολλές ευκαιρίες με πιο κραυγαλέες αυτές των Νεαρών Σερραίων(Αραμπατζής, Σιψής,Γιαξής), καθώς αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να τελειώσουν από πολύ νωρίς το παιχνίδι πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κοσικίδη που βρήκε τους Σερραίους παίκτες και τους ανθρώπους της αποστολής(Παρόντες οι Χιντερίδης, Μετσιμενίδης, Καλοβελόνης) ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν για αυτή την μεγάλη νίκη που φέρνει το βαρύτιμο τρόπαιο μετά από 23 χρόνια και πάλι στις Σέρρες.

Μικτή Νέων Σερρών(Ζαχαρίας Καφτάνης): Μαδένης, Θωμαΐδης, Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης(46΄ Αποστολόπουλος), Δήμος, Γιαξής, Αναγνωστάκης(67΄ Νέος), Αραμπατζής, Φάκης, Σιψής(87΄ Μαϊκόπουλος), Κιουτσεκίδης

Μικτή Νέων Ηρακλείου: Κοιλάδης, Μακρυγιαννάκης, Καλαϊτζάκης(50΄ Παπαδάκης), Χαϊντίνι, Νοικοκυράκης, Κουγιουμτζής(63΄ Αρχοντάκης), Κουρίνος, Ζερβάκης, Χιώτης, Αλεξάκης, Λολαψάκης

serresgoal.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 22 Απρ. 2017 - 20:17