Πρόταση προς το δήμαρχο Σερραίων: Να τιμηθεί επιτέλους ο Ανδρέας Ανδρέου και για το έργο του στην Κοιλάδα

Το σχέδιο που φιλοτέχνησε ο Χριστόφορος Μελλίδης, με φόντο μέρος του πάρκου της κοιλάδας.

Ένα υπέροχο σκίτσο του αείμνηστου πλέον και επί τέσσερις τετραετίες δημάρχου Σερραίων, Ανδρέα Ανδρέου, φιλοτέχνησε ο συμπολίτης κ. Χριστόφορος Μελλίδης, με προοπτική να αναλάβει ο Δήμος μας την κατασκευή ενός μοντέρνου μεταλλικού γλυπτού, σε ύψος τριών μέτρων, το οποίο θα τοποθετηθεί σε επίκαιρη θέση της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
Θα είναι η ελάχιστη τιμή προς τον αείμνηστο δήμαρχο, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε το καταπληκτικό πάρκο της κοιλάδας, το όποιο είναι σημείο αναφοράς για τους Σερραίους–ες (και όχι μόνο), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως, όμως, κατά τη θερινή περίοδο.
«Η ΠΡΟΟΔΟΣ» πρότεινε κατ’ επανάληψη ότι, ο Ανδρέας Ανδρέου έπρεπε να τιμηθεί εν ζωή, με την μετονομασία της οδού Εξοχών, ενώ με την πρότασή μας ασχολήθηκε με άρθρα του και ο έγκριτος συμπολίτης κ. Ζήσης Θωμαΐδης, συνταξιούχος Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είχε αντιπροτείνει όπως η οδός Εξοχών ονομασθεί Α. Ανδρέου μέχρι το Ι. Παρεκκλήσι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και Δώδεκα Αποστόλων και να διατηρηθεί η ονομασία Εξοχών μέχρι το κάστρο της Ακρόπολης.
Επίσης, είχε προτείνει, μεταξύ και άλλων, όπως η κοιλάδα Αγίων Αναργύρων διατηρήσει την ονομασία της, με την προσθήκη δεύτερης ονομασίας Α. Ανδρέου.
Δυστυχώς, μέχρι τώρα ο Δήμος Σερρών δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Ελπίζουμε ότι η νυν Δημοτική Αρχή Σερρών, υπό τον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, θα αποφασίσει να συνδέσει τη θητεία της με την επιβεβλημένη απόδοση τιμής προς τον αείμνηστο Ανδρέα Ανδρέου, εμπνευστή και δημιουργού του υπέροχου πάρκου της κοιλάδας, αυτού του θαυμάσιου φυσικού πνεύμονα των Σερρών.
Ένα πάρκο, στο οποίο κατέφυγαν για τις κομματικές γιορτές τους και εκείνοι που είχαν αντιταχθεί με σφοδρότητα στα σχέδια του Ανδρέου, δικαιώνοντας έτσι την έμπνευσή του.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 09 Ιαν. 2020 - 11:12