Προτάσεις της Φωτ. Αραμπατζή στην συνδιάσκεψη του ΕΛΚ για την ενίσχυση της Ελλάδας λόγω της έκτακτης κλιματικής ανάγκης

Τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel  και οι εκτεταμένες πυρκαγιές στη χώρα, ανέδειξε η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με παρέμβασή της στην Συνδιάσκεψη για την βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Γεωργίας, που διοργανώνει στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Τη διάσκεψη άνοιξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber ενώ χαιρετισμό απηύθυναν τόσο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, όσο και η Υπουργός Γεωργίας της Κροατίας, Marija Vučković

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αναφερόμενη στην πρωτόγνωρη καταστροφή, που δοκιμάζει τη χώρα, ιδιαίτερα τη Θεσσαλία και τον Έβρο, έθεσε την επιτακτική ανάγκη διεξοδικής αναθεώρησης των ισχυόντων κανόνων με αύξηση της στήριξης, που προορίζεται για την διαχείριση των κινδύνων. 

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι τα υφιστάμενα εργαλεία στήριξης αποδεικνύονται δυστυχώς στην πράξη ολοένα και πιο αναποτελεσματικά, όσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα απειλούν με τη συχνότητα και την σφοδρότητά τους. 

Γι’ αυτό και υπογράμμισε την ανάγκη το επόμενο Πολυετές, Δημοσιονομικό Πλαίσιο να δώσει τη δέουσα προσοχή και σημασία στην κλιματική κρίση. 

Επιπρόσθετα, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απευθυνόμενη στην Επιτροπή για την Γεωργία ζήτησε απαντήσεις για το αν θα ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης και το Γεωργικό Αποθεματικό για την αντιμετώπιση της έκτακτης, κλιματικής  ανάγκης της Ελλάδας. 

Κλείνοντας και αναφερόμενη στην επόμενη αναθεώρηση της Πολιτικής Συνοχής έθεσε την αναγκαιότητα  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να προτείνει περισσότερα, επαρκή  κονδύλια για την πρόληψη και την προσαρμογή στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 20 Σεπ. 2023 - 16:28