Πρόσκληση στον ΥΠΑΑΤ Λευτ. Αυγενάκη να επισκεφθεί τις Σέρρες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αθ. Μαλλιαράς

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε ο Υπουργός με φορείς στη Θεσσαλία, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. 

Το θέμα που συζήτησαν οι κ. Μαλλιαράς και Αυγενάκης ήταν η σύσταση και η λειτουργία αγροτικών τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, κάτι το οποίο έχει εξαγγείλει ο Υπουργός ήδη από τον Αύγουστο. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών επισήμανε στον κ. Αυγενάκη πως στο Επιμελητήριο Σερρών λειτουργεί ήδη εδώ και δύο χρόνια αγροτικό τμήμα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα ζήτησε από τον Υπουργό να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές και αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία των αγροτικών τμημάτων, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία τους.

Ο Υπουργός από την πλευρά του συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών που είναι μεταξύ των λίγων Επιμελητηρίων στα οποία υφίσταται ήδη αγροτικό τμήμα και επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου και της κυβέρνησης να δώσει στους αγρότες το ισχυρότερο «όπλο», που είναι οι γνώσεις.

Επιπλέον , ο Αθανάσιος Μαλλιαράς επισήμανε στον Υπουργό την αναγκαιότητα για διαρκή και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα σε έναν Νομό ,όπως ο Σερρών, ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός και ζήτησε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, ώστε να προωθούνται άμεσα ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφτεί σύντομα τις Σέρρες, πρόσκληση που έγινε εγκάρδια αποδεκτή από τον κ. Αυγενάκη.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 12 Οκτ. 2023 - 11:25