Πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας στο 3ο δημοτικό σχολείο

Στο πλαίσιο του προγράμματος της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης επισκέφτηκε το 3ο Δημοτικό Σερρών κλιμάκιο της Μονάδας Υγείας -              Π.Ε.Δ.Υ. Σερρών με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας των μαθητών/τριών, μέσα από βιωματικές δράσεις. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αρωγή της Υπεύθυνης της Μονάδας Υγείας-Π.Ε.Δ.Υ. Σερρών κας Παγώνας Πασχαλίδου τόσο στις σχολικές αίθουσες όσο και στη Μονάδα Υγείας με δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τους Χριστόδουλος Κοντός, οδοντίατρος Ε.Σ.Υ με βαθμό Διευθυντή, Ευαγγελία Μπιρμπίλη, επισκέπτρια Υγείας και Ανδρομάχη Κούλα, επισκέπτρια Υγείας

  Είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτήν την ηλικία η πρόληψη της τερηδόνας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι άτομα που προσβάλλονται από τερηδόνα στην παιδική ηλικία, αποτελούν ασθενείς υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη τερηδόνας και σε όλη τους τη ζωή.

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στο πρόγραμμα. Μετά την οδοντιατρική εξέταση των παιδιών δόθηκε ενημερωτικό σημείωμα για τους γονείς και οδηγίες για τη στοματική υγεία των παιδιών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 24 Μαρ. 2017 - 07:28